StoryEditorOCM
Županijagoodfest

Rekordan broj posjetitelja u Drnišu. Ecija Ojdanić: ‘Presretna sam, zahvalna i jedva čekam novo izdanje‘

Piše Šibenski.hr
25. srpnja 2024. - 13:43

Četvrto izdanje omiljenog GOODfesta u Drnišu, gradu domaćinu festivala, privuklo je veliki interes zaljubljenika u umjetnost i kulturu te ostvario novi rekordan broj posjetitelja. I ove godine, posjetitelji su uživali u još bogatijem i kreativnijem kulturno-umjetničkom programu popraćenim neizostavno dobrom glazbenom i gastro-ponudom. Zadnji dan festivala obilježile su  i dodijele nagrade i u sklopu kazališnog programa – točnije, dodijeljene su dvije nagrade žirija za najbolju mušku i najbolju žensku ulogu te nagradu publike za najbolju predstavu u cjelini, a nagrade su osvojili: najbolja glumica prema odluci žirija Ana Begić Tahiri, Ljubaf (Kerekesh teatar), najbolji glumac prema odluci žirija Filip Križan,  Testosterone (Ludens teatar i  Teatar EXIT), najbolja predstava prema odluci publike Ništa im neće bit‘, Kazalište Moruzgva.

Festival, koji se već tradicionalno četvrtu godinu održava u organizaciji Kazališta Moruzgva i Turističke zajednice Grada Drniša već godinama okuplja zaljubljenike u umjetnost, glazbu, kazalište uz neizostavno dobru gastro ponudu te na jednom mjestu donosi kulturnu scenu Hrvatske svim posjetiteljima.

image

GOODfest u Drnišu

Mario Sučić/

- Sve je veći broj gledatelja koji stoje, jer nema mjesta za sve na kazališnim predstavama. Sve veći broj posjetitelja, sve bolje vibracija u gradu u ovih pet dana je dokaz da Drniš zaslužuje ovakav festival, a meni su najveća nagrada visoke ocjene gledatelja. Naime, najmanja ocjena publike za predstave je 8,99, a najveća 9,7. Presretna sam, zahvalna i jedva čekam novo izdanje koje će ponovno, nadam se, nastaviti rušiti sve rekorde – izjavila je Ecija Ojdanić, kazališna i televizijska glumica te pokretačica i osnivačica Kazališta Moruzgva.

Posjetitelji ovogodišnjeg GOODfesta uživali su u punih pet dana kreativno osmišljenog kulturno-umjetničkog sadržaja popraćenim raznim aktivnostima za djecu i odrasle i time grad Drniš smjestili u najpoželjniju ljetnu destinaciju. Na ljetnoj drniškoj pozornici izmjenjivala su se poznata imena hrvatske glumačke i glazbene scene te time izazvali sveopće oduševljenje, a sudeći po pljesku publike - svi s nestrpljenjem očekuju iduće izdanje festivala.

image

GOODfest u Drnišu

Mario Sučić/

Dramska radionica za najmlađe, utrka GOODfest FUN RUN, kiparska radionica za djecu i odrasle, bogat glazbeni program samo su dio pomno osmišljenog sadržaja, a publiku su dodatno zabavile brojne predstave poput Ništa im neće bit’ Kazališta Moruzgva, Ljubaf Kerekesh Teatra, Pračovjek Zakon teatra, Testosteron Ludens teatra i Teatra Exit, Da sam ptica Fiji grupe i Ustanove Festum Umag.

- I ove godine GOODfest je premašio sva naša očekivanja. Bilo je to pet predivnih večeri i dana i zaista smo zahvalni svima od srca sto su nam pomogli u realizaciji. Hvala još jednom našoj divnoj Eciji Ojdanić, što daje sebe za naš predivan, ali i surov kraj te njezinoj ekipi iz Kazališta Moruzgva, bez kojih ovo ne bi bilo moguće – izjavila je Ivana Menđušić, direktorica Turističke zajednice Grada Drniša.

S nestrpljenjem se očekuje i naredna godina te sve zanimljivosti koje slijede. GOODfest je nezaobilazan događaj u Drnišu te festival koji će vam otvoriti vrata prema novim horizontima umjetnosti, glazbe i kulture.

image

GOODfest u Drnišu

Mario Sučić/
image

GOODfest u Drnišu

Mario Sučić/
image

GOODfest u Drnišu

Mario Sučić/
image

GOODfest u Drnišu

Mario Sučić/
image

GOODfest u Drnišu

Mario Sučić/
image

GOODfest u Drnišu

Mario Sučić/
image

GOODfest u Drnišu

Mario Sučić/
image

GOODfest u Drnišu

Mario Sučić/
image

GOODfest u Drnišu

Mario Sučić/

 

07. rujan 2024 21:26