StoryEditorOCM
ŽupanijaTRAŽI SE KUPAC

Prodaje se kultni restoran kojeg je posjećivao i Bill Gates: ‘Novom vlasniku ostavljam sav inventar vrijedan 30.000 eura‘

Piše Jelena Cvetko
7. listopada 2024. - 11:51

U 50 godina poslovanja Ante Petrović pamtit će samo lijepe stvari, a sad je vrijeme, kako kaže, za uživanje u mirovini

Prodaje se kultni riblji restoran Zlatne školjke! Smješten u samoj starogradskoj jezgri Skradina na par koraka do obale i ACI-jeve marine gdje su privezane velebne jahte i brodice gostiju iz cijelog svijeta, prepoznatljiv je po šarmantnom crvenom ulazom i izloženim svježim ribama, mediteranskom uređenju s kamenim zidovima i šankom u obliku drvenog broda gajete te, naravno, morskim specijalitetima u kojima je uživao i jedan od najbogatijih čovjeka na svijetu Bill Gates, piše Jutarnji list

Ponosni vlasnik Ante Petrović, koji je odlučio da je vrijeme za zasluženu mirovinu, ovu uspješnu priču gradi od 1974. godine. U tih impozantnih 50 godina poslovanja ovaj svjetski poznati restoran može se pohvaliti da je čak 13 puta bio u 100 vodećih restorana u Hrvatskoj i da je ugostio, točnije više puta ugošćavao mnoge poznate i slavne osobe. Uz Billa Gatesa ističu se i druga imena, poput glumice Eve Longorie s tadašnjim suprugom, košarkašem Tonyjem Parkerom, tenisača Rogera Federera, glumca Armanda Assantea i mnogih drugih. Svi oni su ambasadori koji su svijetu prenijeli dobar glas o Skradinu, o impozantnim slapovima Krke i delicijama spravljenim pod palicom chefa Ante Petrovića.

- Da, dolazili su nam i poznati gosti, ali svi su bili korektni, riječ je o jednostavnim ljudima, a mi smo se trudili osigurati im ugodnu, intimnu atmosferu i anonimnost, da se osjećaju ugodno i slobodno, bez drugih gostiju ili medija. Ponekad je njihovo osiguranje znalo biti na teret, ili njihovi kušači hrane, ali to je sastavni dio ovog posla. Pedeset godina je puno za jedan restoran. Pamtit ću samo lijepe stvari, a budući da imam 67 godina vrijeme je da ga prodamo. I moja je gospođa otišla u mirovinu, sada je vrijeme da malo uživamo - kaže nam Ante Petrović.

Restoran površine 85 kvadrata zatvorenog prostora sastoji se od ulaza koji se nalazi par koraka od obale, dvije odvojene prostorije s 50 sjedećih mjesta, prostorom šanka i naplate, zatvorene kuhinje, vanjske kuhinje, skladišta, sanitarnog čvora, terase s 35 sjedećih mjesta i manjim poslovnom prostorom uz sam ulaz.

image

Restoran ‘Zlatne školjke‘ u Skradinu

Vlasnici iza sebe ostavljaju sav inventar koji se procjenjuje na 30.000 eura: opremljena kuhinja s profesionalnim aparatima, hladnjaci i ledenice za ribu, namirnice, stolovi, stolice, vrhunska vina, beštek, ubrusi, čaše, tanjuri, kompletna oprema za kuhanje... Provjerenom kupcu se, u dogovoru s vlasnicima, nudi i pravo uvida u promet (dobit).

Restoran se prodaje putem agencije Euro-interijeri iz koje ističu kako je ova investicija, zbog kompletne opremljenost samog restorana i uhodanog poslovanja, idealna za nastavak poslovanja, a očekivani povrat je ispod deset godina.

- Naša agencija dobila je priliku, rekla bih i čast, zastupati i voditi tu prodaju. Naš je cilj svijetu ispričati o pedeset godina povijesti Zlatne školjke i prodati je kupcu koji će nastaviti graditi jednako uspješnu priču narednih 50 godina. Bitno nam je naglasiti da se ne prodaje samo nekretnina; uz nekretninu se prodaje brend te se prepušta cjelokupni inventar i poslovanje, svi kontakti, svi dobavljači i sva vrhunska vina koja se nalaze u restoranu - kaže Diana Perger, vlasnica agencije Euro-interijeri.

I Petrović se nada da će ovu priliku prepoznati netko od uspješnih ugostitelja kako bi se nastavilo višegodišnje poslovanje restorana.

- Spremni smo kupcu maksimalno izaći u susret, ponuditi mu te prenijeti znanje o našim stalnim gostima, ostaviti im svoje ribare i agencije s kojima godinama surađujemo... Nadam se da će to biti netko tko uspješno radi i koga ovaj posao zadovoljava - kaže Petrović za Jutarnji list

17. listopad 2024 20:24