StoryEditorOCM
Županijaprava pomutnja

Počela unutarstranačka bitka za saborske fotelje: doznajemo na koje ljude računa županijski HDZ

Piše D.B.
14. studenog 2023. - 18:21

Zadnja sjednica Županijskog odbora HDZ-a izazvala je pravu pomutnju u redovima stranke koju u Šibensko-kninskoj županiji vodi Željko Burić. A sve zbog, navodno načelnog, apostrofiranja nekoliko imena mlađih članova iza kojih, kako je rečeno, stoje rezultati i na koje bi se stranka trebala oslanjati na izborima i nakon njih. Kao na bitan potencijal stranke.

Neki su to shvatili kao njihovu preliminarnu promociju ususret pripremama za anketiranje članstva o tome koga drže najboljim među njima i shodno tomu najprikladnijim da se nađu na listi za Sabor iduće godine. A saborske fotelje mnogima su još san nedosanjani... I tako se zakotrljalo nezadovoljstvo, napose onih koji nisu istaknuti kao potentan stranački kadar.

Neposredno nakon sjednice Županijskog odbora procurile su informacije da je Burić pod točkom “razno” otvorio i temu izbora 2024., te najavio kako će osobno zagovarati mlađe kandidate iza kojih stoje konkretni rezultati, kao kvalitetno kadrovsko osvježenje na koje stranka računa.

Burić je poimenice istaknuo nekoliko članova, a, kako smo neslužbeno doznali, spomenuo je Zvonimira Štrkalja, direktora “Vodovoda i odvodnje”, Roberta Podruga, direktora “Bikarca”, Emila Živkovića, šefa šibenske “Elektre”...

29. travanj 2024 18:18