StoryEditorOCM
ŽupanijaNovost iz NP ‘Krka‘

Ovog Valentinova darujte ljubav prema prirodi učlanjenjem u Klub prijatelja Krke

Piše šibenski.hr
9. veljače 2021. - 09:01

Klub prijatelja Krke mnogo je više od članske iskaznice. S gotovo dvije tisuće članova, prerastao je u društvo istinskih zaljubljenika u prirodu koji svoje slobodne trenutke često i rado provode na Krki, navode u Javnoj ustanovi Nacionalni park 'Krka':
- Obveza i odgovornost zaštićenog područja jest da ljudima omogući brz i jednostavan pristup prirodi. Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ zato je omogućila kupnju poklon-bona koji se može zamijeniti za člansku iskaznicu Kluba prijatelja Krke. Tako oni koji već uživaju u ljepotama Krke taj poklon-bon mogu darovati onima koje vole kako bi s njima podijelili svoje iskustvo i potaknuli ih na boravak u prirodi, zdravu i mnogostruko korisnu naviku- ističe Katia Župan, glasnogovonica JU NP 'Krka'.

Prema njezinim riječima, članstvo je dostupno svim posjetiteljima, domaćim i stranim, po cijeni od 200 kuna za odrasle i 90 kuna za djecu od sedam do osamnaest godina, koja će Park posjećivati u pratnji roditelja, a vrijedi godinu dana od dana kupnje. Žitelji Šibensko-kninske županije ostvaruju popust prilikom učlanjenja u Klub u visini od 50 posto od iznosa članarine, što bi iznosilo 100 kuna. Članstvo u Klubu omogućuje svim prijateljima neograničen broj ulaza u Nacionalni park „Krka“ u razdoblju od godine dana. Uz iskaznicu Kluba prijatelja Krke, na ulazu u Park potrebno je predočiti osobnu iskaznicu ili drugu odgovarajuću ispravu.

- Jednom kada ste dobili svoj poklon-bon, sve što trebate učiniti jest poslati e-mailom svoje podatke, a članska će iskaznica kroz nekoliko dana stići u vaš poštanski sandučić. Nakon toga preostaje vam samo da se uputite na jedan od službenih ulaza u Park i otkrijete svu raznolikost dobivenog dara. Među ostalim, na raspolaganju vam je 470 kilometara biciklističkih ruta i 47 kilometara pješačkih staza u zelenoj oazi dalmatinskog krša. S 2 500 sunčanih sati godišnje, ovdje su i dani i raspoloženje vedri, idealni za boravak u prirodi, u kojoj možete uživati tijekom cijele godine- zaključila je Župan.

24. travanj 2024 11:38