StoryEditorOCM
Županijašest etapa

Osmo izdanje biciklističke utrke Cro Race starta sutra iz Primoštena; na snazi privremena regulacija prometa, evo detalja

Piše Vedrana Stočić
25. rujna 2023. - 17:58

Osmo izdanje međunarodne biciklističke utrke CRO Race starta sutra, 26. rujna oko 12 sati, iz Primoštena. U Primoštenu traju opsežne pripreme za taj prestižni međunarodni sportski događaj koji će trajati do 1. listopada. Utrku će voziti osamnaest biciklističkih timova iz Europe, Azije, Amerike i Australije, a među njima je i šest WorldTeam timova. Kroz šest etapa, na trasi od gotovo 1.000 kilometara diljem Hrvatske i ove će godine, kažu organizatori, utrka CRO Race čitavu zemlju pretvoriti u sportsku arenu i privući brojne posjetitelje i gledatelje putem malih ekrana. Inače utrku prate tv kamere u čak 130 zemlja svijeta i pored sportskog ima i turističko - promotivni segment.

Uoči starta Cro Race u suradnji s Osnovnom školom Primošten danas je održan i CRO Race Kids. Izvrsna je to zabava i rekreacija za mališane, a cilj ovog natjecanja je da se djeca i mladi što više uključe u sportske i rekreativne aktivnosti.

Primošten je jedan od rijetkih gradova kroz koji svake godine prolaze Cro Race, tako je prošle godine na brdu Gaj podno spomenika Gospe od Loreta bio cilj treće etape.

- Bicikliste je dočekao je puhački orkestar Primošten, članovi kulturno-umjetničke udruge Krč u primoštenskim povijesnim nošnjama s punim košarama grožđa, smokava, badema i buteljama primoštenskog Babića. I ove godine kada se u našem mjestu započima utrka Cro Race, napravit ćemo sve da bicikliste organizatore i brojne turiste dočekamo na najbolji način - kaže nam direktorica TZ Primošten Mia Pešić.

Utrka kreće u utorak, 26. rujna iz Primoštena u 12:25 sati, cilj prve etape je u Sinju, a dolazak biciklista u Sinj očekuje se između 16:43 i 17:08 sati. Napomenimo da će na prometnicama kojima se kreće utrka na snazi biti privremena regulacija prometa na dijelu javnih cesta te će se ograničenje prometa na navedenim dionicama vršiti uz nazočnost djelatnika MUP-a i predstavnika organizacije. Iako se biciklistička utrka održava u uvjetima normalnog odvijanja prometa s povremenim zaustavljanjem prometa neposredno prije nailaska i prolaska biciklista, moguća su zaostajanja biciklista koji sudjeluju u manifestaciji, zbog čega je potrebno povećati oprez i obratiti pažnju na bicikliste u prometu.

Privremena regulacija prometa na prvoj etapi Primošten – Sinj vrijedit će 26. rujna od 12:00 do 17:00 sati na cestama Šibensko-kninske i Splitsko-dalmatinske županije na ruti: Primošten – Šibenik – Split – Sinj. Više informacija o prometu možete pronaći ovdje.

05. srpanj 2024 12:43