StoryEditorOCM
Županijavrijedne nagrade

Odlučeno je tko su ovogodišnji laureati grada Drniša, sve su to dobro poznata imena

Piše Šibenski.hr
23. srpnja 2024. - 14:35

Zoran Vatavuk, Hrid Matić, Ecija Ojdanić, Gradski puhački orkestar Drniš i Dječji zbor Grdelini ovogodišnji su laureati kojima će priznanja za rad i djelovanje biti uručena povodom Dana grada Drniša i blagdana Svetog Roka, odlučilo je sinoć Gradsko vijeće Grada Drniša, javlja Radio Drniš.

image

Zoran Vatavuk

Prof.dr.sc. specijalisti oftalmologije – Zoran Vatavuk primit će Nagradu za životno djelo za zapažena ostvarenja u znanosti i znanstveno-istraživačkom radu u području medicine kao i za sva humana djela prema žiteljima drniškog kraja.

Nagrada Grada Drniša ove godine bit će uručena glumici Eciji Ojdanić za ostvarena postignuća  na kulturnim događanjima u prethodnoj godini u Gradu Drnišu, na kazališnom festivalu “good FEST” u organizaciji Kazališta Moruzgva i drniške Turističke zajednice.

image


Ecija Ojdanić

Marko Miščević/Cropix

Priznanje počasnog građanina dodjeljuje se glazbeniku Hridu Matiću za promociju kulturnih, društvenih i općih nacionalnih vrijednosti, a samim time promicanje i značenje ugleda Grada Drniša.

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Drniša koja se održava 16. kolovoza povodom Dana Grada Drniša i blagdana sv. Roka bit će uručene i dvije plakete i to: Gradskom puhačkom orkestru Drniš povodom obilježavanja 160-te godišnjice djelovanja, te Dječjem zboru Grdelini, koji djeluje pri Pučkom otvorenom učilištu Drniš, povodom obilježavanja 15-te godišnjice djelovanja – odlučilo je gradsko vijeće, piše Radio Drniš

image

Puhački orkestar i zbor Grdelini

Radio Drniš
07. rujan 2024 22:44