StoryEditorOCM
ŽupanijaProvomajski fažol

Neviđena gužva na Skradinskom buku: ne zna se je li bilo više Šibenčana ili turista. Dijelili su se fažol, sadnice drveća i crveni karanfili

Piše Šibenski.hr
1. svibnja 2023. - 14:19

Na Slapovima Krke i ove godine nastavljena je tradicija dijeljenja besplatnih porcija fažola povodom Međunarodnog praznika rada. Ugodno i toplo vrijeme pridonijelo je velikom odazivu građana na prosvibanjsku feštu na Krki, a kada se tome pridoda i velik broj turista, nije teško zamisliti gužvu koja je vladala na Skradinskom buku.

I dok su šibensko-kninski župan Marko Jelić i gradonačelnik Šibenika Željko Burić te njegov zamjenik Danije Mileta okupljenima dijelili besplatne porcije graha, direktorica NP Krka Nella Slavica u društvu Nediljka Dujića, predsjednika Uprave Hrvatskih šuma, posjetiteljima je dijelila sadnice. 

Iako se na Krki, feštalo, a o pravima i današnjem položaju radnika u Hrvatskoj, pa tako i Šibensko-kninskoj županiji, nije baš govorilo, Proslava Međunarodnog praznika rada nije mogla proći bez crvenih karanfila, simobila borbe za radnička prava. Za to su se pobrinuli šibenski gradski i županijski SDP-ovci.

Kako je danas bilo na Krki, pogledajte u velikoj galeriji slika koje je snimio naš fotoreporter Nikša Stipaničev.

27. travanj 2024 15:38