StoryEditorOCM
ŽupanijaSvi su pozvani

Ne propustite marendu na rivi u Rogoznici. Uživat ćete u dobroj domaćoj spizi, vinima i glazbi. Donosimo detalje

Piše M. L.
2. lipnja 2024. - 09:53

Ove nedjelje na rivi u Rogoznici održat će se marenda u sklopu novog turističkog projekta „Taste like... marenda“,a organizatori su TZ Šibensko-kninske županije i TZ Rogoznica. "Marendavanje" počinje u 10 sati, a Rogozničani i njihovi gosti mogu očekivati pijate sa slasnim jelima spravljenim od sezonskih i domaćih naamirnica. Kuhat će ih ekipa iz restorana Mario i Antonijo, dok će se za vino pobrinuti vinarije Gradin, Prgin, MI i Galjin Dvor. Uz to sve koji danas dođu na rogozničku rivu očekuje i zanimljiv zabavni i edukativni program.

Marednu u Rogoznici otvorit će Udruga turističkih vodiča Mihovil i to tematskom gastro pričom o okusima i mirisima iz naše kužine.

Vrijedi istaknuti kako će svi koji dođu na marendu u Rogoznici moći kupiti i proizvode lokalnih OPG-ova te rukotvorine rogozničkih udruga i kreativaca.

Za dobru atmosferu i glazbeni program pobritut će se pak glazbenici: Darko Pastar na gitari i Žarko Mimica na mandolini, a tu je i DJ Dux.

Ovu nedjelju ne propustite marendu u Rogoznici! Očekuje vas vrhunska spiza i bogat program, evo detalja

I u Rogoznici pripremaju program za najmlađe pa će od 10 u kužini na otvorenom uživati i najmlađi, učeći pripremati tradicionalne slastice na mini slastičarskoj radionici za djecu. Također, bit će održana i radionica krpanja ribarske mreže.

Marenda i vina prodavat će se po pristupačnim cijenama. 

- Ideja ovog projekta je revitalizirati i sačuvati koncept „marende“ te gastronomske vrijednosti i tradicijska gastro običaja Šibensko-kninske županije. Nakon prve marende koja je održana na Trgu Ivana Pavla II – Maloj loži u Šibeniku, ovo je druga je u Rogoznici, a slijede nam još četiri: u srpnju u Kistanjama, u kolovozu u Kninu, u rujnu u Betini i u listopadu u Vodicama – kazali su u TZ Šibensko-kninske županije.

24. lipanj 2024 06:28