StoryEditorOCM
ŽupanijaKONCERT DALMATINA I VATROMET

Na blagadan Male Gospe u Murteru se otvaraju Dani latinskog idra, po 27. put, i trajati će čitav rujan

Piše šibenski.hr
7. rujna 2024. - 18:22
Murter, 011023. Na lanjskoj 26. regata tradicionalnih plovila Latinsko  jedrilo je preko 80 gajeta, leuta i kaica. Na fotografiji: pobjednik Tomislav Basic.Niksa Stipanicev/Cropix

Dani Latinskog idra, najpoznatija je murterska manifestacija koja se već 27 godina tradicionalno održava tijekom mjeseca rujna. Latinsko idro podsjetnik je na drveni brod i brodogradnju, bez kojeg je bio nezamisliv svakodnevni život gotovo svih otočana, ne samo Murterina i Kornatara.

Svečano otvaranje DLI održat će se u nedjelju, 8. rujna, na blagdan Male Gospe, u 16 sati podizanjem bandire na Staroj rivi nakon čega već od 17 sati očekuju kreću veslačke regate - dječje, ženske i muške veslačke. Prvi dan manifestacije uveličat će i koncert Dalmatina, na centralnom murterskom trgu Rudini, od 21 sat nakon kojeg će biti upriličen veliki vatromet.

Bogat rujanski program završit će tradicionalnom velikom regatom Latinsko idro na Blagdan sv. Mihovila 29. rujna, a iz bogatog programa, a osim brojnih regata organizatori su najavili i izložbu fotografija, predavanja, predstavljanja knjiga i likovnu radionicu za djecu.

16. rujan 2024 06:17