StoryEditorOCM
Županijapriznanje ademiju

Legendarni general proglašen počasnim građaninom grada simbola Domovinskog rata

Piše Šibenski.hr
13. lipnja 2024. - 08:41

Povodom obilježavanja Dana Grada Knina i blagdana njegova zaštitnika - sv. Ante, jučer je u Domu Hrvatske vojske u Kninu održana svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Knina, koju je svojim prisustvom, uz brojne uvažene goste, gradske dužnosnike i vijećnike, uveličao i župan Šibensko-kninske županije, dr. sc. Marko Jelić.

Uz predstavljanje ključnih projekata Grada i gradskih ustanova, predsjednik Gradskog vijeća Dragan Miličević naglasio je da je u zadnjih godinu dana Gradsko vijeće donijelo stotinu akata s ciljem olakšavanja i unaprjeđenja života u gradu. 

Gradonačelnik Knina, Marijo Ćaćić, posebno je istaknuo važnost Poduzetničkog centra KninUp te novootvorenog Interpretacijskog centra i vinoteke na kninskoj tvrđavi, dok je saborska zastupnica Anja Šimpraga pohvalila razvoj grada.

Prigodnim riječima okupljenima se obratio i župan Šibensko-kninske županije, dr. sc. Marko Jelić te kazao da se Knin razvija u dobrom smjeru zahvaljujući aktualnoj gradskoj upravi, a što ne bi bilo moguće bez potpore cijele zajednice.

Na svečanoj sjednici dodijeljene su nagrade zaslužnim građanima. General Rahim Ademi proglašen je počasnim građaninom Grada Knina za doprinos u uspostavi teritorijalne cjelovitosti Republike Hrvatske i uspješno oslobađanje Grada Knina.

Načelnik Policijske postaje Knin, Ivan Vidović, primio je nagradu Grada za dugogodišnji predani rad u obavljanju policijskih zadaća na održavanju javnog reda, zaštite života i imovine te za iznimnu suradnju s lokalnom zajednicom i doprinosu društva u cjelini.

Doktor Marko Čičak, specijalist ginekologije i opstetricije, primio je nagradu Grada Knina za izniman doprinos unapređenju zdravstva te plemenitost, humanost i predan rad u Općoj i veteranskoj bolnici „Hrvatski ponos” Knin, dok je Stanko Gojević nagrađen za doprinos unapređenju društvenog i gospodarskog života u Gradu Kninu te za iznimnu suradnju s lokalnom zajednicom i doprinos društvu u cjelini.

Nikola Kalat dobio je nagradu Grada Knina za doprinos unapređenju i razvoju zdravstvene zaštite u Gradu Kninu te iznimnu suradnju s lokalnom zajednicom i doprinos društvu u cjelini, dok je Zavodu za hitnu medicinu u Kninu dodijeljena nagrada za dugogodišnji rad i doprinos društvenoj zajednici te uvijek pravovremenu i kvalitetnu hitnu medicinsku skrb pruženu svim životno ugroženim pacijentima.

Posthumno je nagrada Grada Knina dodijeljena Fabijanu Lovriću, hrvatskom i bosanskohercegovačkom pjesniku za izniman doprinos hrvatskom i bosanskohercegovačkom kulturnom stvaralaštvu te za promicanje kulture i umjetnosti u društvenom životu Grada Knina.

Jure Zečević dobio je plaketu Grada Knina za 77 puta darovanu krv i osobit doprinos dobrovoljnom darivanju krvi.

23. srpanj 2024 19:01