StoryEditorOCM
ŽupanijaSlavljenički mjesec

Imate sreće ako ste rođeni 24. siječnja: idući vikend možete besplatno provesti u rajskoj prirodi

Piše šibenski.hr
19. siječnja 2021. - 12:05

Siječanj u Nacionalni park „Krka“ donosi slavljeničko raspoloženje i obilježavanje 36. rođendana Parka. Za jedan od najmlađih nacionalnih parkova u Hrvatskoj održivi projekti, zaštita prirodnih i kulturnopovijesnih vrijednosti, upravljanje posjećivanjem, edukacija i suradnja s lokalnim stanovništvom glavne su aktivnosti koje će obilježiti i ovu godinu u kojoj nastavljamo predano čuvati prirodne procese, biološku raznolikost, krajobrazne vrijednosti i kulturnu i tradicijsku baštinu, poručili su iz Javne ustanove NP 'Krka'.

- Nakon izazovne 2020., s nadom i željom za nove početke, sretniju i zdraviju budućnost, i 36. rođendan želimo proslaviti s vama. Posjetitelji koji, poput nas, na dan 24. siječnja slave rođendan, mogu, uz predočenje osobne iskaznice, ostvariti besplatan ulaz u Park za sebe i svoju obitelj 23. ili 24. siječnja (subotu ili nedjelju). Obiteljska ulaznica podrazumijeva dvije odrasle osobe i do troje djece.

Slavljenik prilikom posjeta također ostvaruje besplatno jednogodišnje članstvo u Klubu prijatelja Krke, koje mu omogućuje neograničeno posjećivanje Parka tijekom godine dana. Svakom slavljeniku pripremili smo i prigodan poklon paket koji može preuzeti na ulazima NP „Krka“ Lozovac, Skradinski most i Roški slap- kazala je Katia Župan, glasnogovornica NP 'Krka'.

Kako bi posjetitelji i ove zime osjetili sve blagodati prirode i vrijednosti Nacionalnog parka „Krka“ na raspolaganju su im 22 poučno-pješačke staze, 14 biciklističkih ruta i brojni vidikovci s kojih se pruža zadivljujući pogled na slapove i rijeku, bogatu kulturnopovijesnu baštinu i izuzetne geomorfološke oblike stijena.

- Svježi zrak, umirujuća blizina vode, aktivno provedeno vrijeme i neposredan doživljaj živog svijeta oko nas savršeni su razlozi za posjet. NP „Krka“ zimi je posebno magičan, jer rijeka Krka obiluje vodom koja se prelijeva preko bisernih sedrenih slapova- ističe Župan.

Inače, u zimskim mjesecima Nacionalni park „Krka“ može se posjetiti po jednokratnoj cijeni ulaznice od 30 kuna za odrasle i 20 kuna za djecu od 7 do 18 godina. Park je otvoren od 9 do 16 sati.

19. travanj 2024 10:06