StoryEditorOCM
Županijaapsurdna situacija

Hrvatska pošta ide puževim korakom: poznati šibenski radijski voditelj dobio pismo iz Vodica nakon 66 dana

Piše A. P.
20. veljače 2024. - 14:24

Da paketi, pisma, računi i pošiljke koje vam treba dostaviti Hrvatska pošta nerijetko kasne - i nije neka novost. Nezadovoljnih korisnika i njihovih primjedbi na tu dostavnu službu svakim je danom sve više, a friški apsurdni slučaj stiže baš iz Šibenika.

Naime, poznati šibenski radijski voditelj Antonio Lučić za portal Morski.hr otkrio je kako je jučer dobio pismo poslano 15. prosinca prošle godine. Pismo je putovalo iz ‘dalekih‘ Vodica, pa mu je za tu udaljenost od deset kilometara do Šibenika, trebalo ‘samo‘ 66 dana.

- Slušateljica mi je poslala zbirku pjesama. Ni ja ne mogu virovat, ali na pečatu lipo stoji da je da je poslana 15.12. 2023. godine, a stigla jučer 19. 2. 2024. Računi inače dođu tek iza opomena koje dođu prije. Čak i u ratu pošta je funkcionirala točno u dan. Možda i nije do novih poštara, prije je cili sistem usporen ili tko zna kako funkcionira. Nedostatak radnika ne smije biti izgovor. Mogu tek mislit šta je sa onim važnim pošiljkama, poziv na sud, nekakvi drugi obvezujući papiri i slično. Očito je da sistem došao do točke kada valja učinit promjene i to one temeljne - ispričao je Antonio za Morski.hr.

Ovaj je slučaj nadmašio i onaj iz prosinca prošle godine, kada je pismo iz Velike Gorice do Zagreba puževom brzinom putovalo 21 dan. Poznato je da Hrvatska pošta muku muči s nedostatkom radnika, no možda je zaista vrijeme za temeljne promjene.

29. travanj 2024 23:37