StoryEditorOCM
Županijaveliki projekt

Drnišani grade centar za smještaj 100 starijih i nemoćnih osoba, bit će otvoreno 65 radnih mjesta

Piše Toni Veljača
13. travnja 2023. - 16:51

U stambenoj zoni Pazar, u gradu Drnišu, gradit će se novi, moderni Centar za starije i nemoćne osobe. Projekt je prijavljen na natječaj a rezultati istog bi, kako nam je potvrdio gradonačelnik Drniša, Josip Begonja, trebali stići kroz rujan ove godine.

Što realizacija projekta predstavlja za građane treće dobi s područja Drniša i okolice, ne treba puno ni naglašavati. Jednako tako, novi Centar će otvoriti i nova radna mjesta, kojih u dalmatinskom zaleđu, gospodarski još uvijek devastiranom od posljedica Domovinskog rata, ionako nedostaje.

- Prema informacijama s kojima raspolažem na natječaj je pristiglo oko 20 prijava. Iz dosadašnjeg iskustva, rezultati bi trebali stići negdje iza ljeta, nadamo se najboljem – optimističan je gradonačelnik Begonja.

Vrijednost ovog, za Drniš izuzetno važnog infrastrukturnog projekta je 10.432.926,70 eura. Centar je, naglasimo, projektiran za stalni smještaj 100 osoba. Planiran je dnevni i poludnevni boravak starijih i nemoćnih osoba a u njemu će se pružati usluga institucionalne i izvaninstitucionalne skrbi.

- Na području Grada nemamo mnogo zemljišta koje su u našem vlasništvu. To su uglavnom čestice koje su ili privatne ili državne. Područje Pazara zbog toga se nametnula kao jedino logično rješenje – kazao je Begonja te dodao kako bi se realizacijom projekta otvorilo novih 65 radnih mjesta.

- Što se tiče kadra, trebat će nam medicinskih sestara, njegovateljica, gerontodomaćica... Svako novo radno mjesto nam znači mnogo, to je neupitno– zaključio je prvi čovjek Drniša.

29. travanj 2024 16:40