StoryEditorOCM
Županijainfrastrukturni iskorak

Cukrov otkrio u kojoj je fazi projekt kojem se vesele mještani Srime, Vodica i Tribunja: ‘Radovi kreću nakon sezone‘

Piše PSD.
18. siječnja 2024. - 18:03

Na području Vodica kontinuirano se provode projekti koji su od velike važnosti za razvoj grada. Jedan takav, a riječ je o aglomeraciji Srima – Vodice – Tribunj, komentirao je gradonačelnik Ante Cukrov, naglasivši kako je projekt trenutno u fazi javnog savjetovanja.

– Jedan od glavnih projekata je aglomeracijski projekt Srima – Vodice – Tribunj. Ovaj projekt trenutno je u fazi javnog savjetovanja, a uskoro se očekuje potpisivanje ugovora o financiranju. Nakon turističke sezone planira se početak radova. Projekt obuhvaća izgradnju gotovo 70 kilometara kanalizacijske mreže, 35 kilometara novih vodovodnih cijevi te instalacije električnih i telekomunikacijskih kabela – kazao je Cukrov za InfoVodice.

Također, predviđena je i nadogradnja postojećeg biorazgrađivača. Radi se o značajnom pothvatu koji će znatno poboljšati infrastrukturu u ovom dijelu županije.

Gradonačelnik Cukrov istaknuo je da je ovaj projekt rezultat dugogodišnjeg truda, započetog još za vrijeme mandata gradonačelnice Branke Juričev Martinčev, kada je završena prva faza kanalizacije. Naglasio je važnost podrške države i Europske unije u realizaciji opsežnih projekata poput ovoga.

27. travanj 2024 13:18