StoryEditorOCM
Županija‘Aktivni zajedno‘

Crveni križ u Vodicama poziva umirovljenike na besplatne radionice plesa, kuhanja, nordijsko hodanje...

Piše Katarina Rudan
3. prosinca 2021. - 18:07

Gradsko društvo Crvenog križa Vodice, uz partnere Gradsko društvo Crvenog križa Knin i Gradsko društvo Crvenog križa Biograd na Moru nastavljaju s realizacijom projekta „Aktivni zajedno“. U posljednjih godinu dana djelatnici Crvenog križa, volonteri i vanjski suradnici odradili su niz aktivnosti u kojima je sudjelovao veliki broj umirovljenika u Vodicama, Kninu i Biogradu na Moru.

Nordijsko hodanje, kreativne radionice, mjerenja šećera i krvnog tlaka, mala škola služenja pametnim telefonom, radionice kuhanja, radionica prve pomoći samo su neke od aktivnosti koje se provode s umirovljenicima i za umirovljenike te su za njih potpuno besplatne, a sve kako bi im na taj način poboljšali kvalitetu života.

Za mentalno zdravlje

U planu su još i radionica plesa i radionica psihosocijalne podrške koje za cilj imaju promovirati aktivan pristup životu u starijoj životnoj dobi, prevenciju i unapređenje mentalnog zdravlja. Uz radionice za vrijeme provođenja projekta organiziraju se i okrugli stolovi u svrhu podizanja svijesti o važnosti aktivnog starenja. Sve aktivnosti odvijaju se uz strogo pridržavanje epidemioloških mjera koje su na snazi u Republici Hrvatskoj.

image
Projekt Aktivni zajedno obuhvaća razne aktivnosti i radionice
Facebook Gd Ck Vodice

Inače, provođenje projekta „Aktivni zajedno“ počelo je 1. lipnja 2020., traje 24 mjeseca, odnosno do 30. svibnja 2022. godine. Ukupna vrijednost projekta je nešto manje od 1,3 milijuna kuna, s 85 posto bespovratnih sredstava financiran je iz Europskog socijalnog fonda, a ostatak od 15 posto iz državnog proračuna. Prostora i vremena do kraja provođenja projekta ima još dovoljno te stoga iz Gradskog društva crvenog križa Vodice pozivaju sve umirovljenike da im se pridruže na aktivnostima i radionicama.

- Svi su dobrodošli. Sve aktivnosti i radionice su besplatne, a jedini uvjet za registraciju je preslika osobne iskaznice i dokaz o mirovni te pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera. Sve informacije mogu se dobiti pozivom na broj Crvenog križa grada Vodica 310 325 ili na 095 822 5658 (Sami Bach) - poruka je iz vodičkog Gradskog društva Crvenog križa.

25. travanj 2024 03:06