StoryEditorOCM
ŽupanijaZA LJUBITELJE ADRENALINA

Bliži se kraj radova na sjajnom skate parku u Vodicama. Svečano otvorenje već u rujnu: ‘Preostale su još sitnice‘

Piše Toni Veljača
24. srpnja 2024. - 17:59
Radovi na izgradnji vodičkog skate parka na Račicama, započeti prije tri mjeseca polako se privode kraju.Tonka Lokas/Cropix

Radovi na izgradnji vodičkog skate parka na Račicama, započeti prije tri mjeseca polako se privode kraju. Kako nam je potvrdio prvi čovjek grada Vodica, Ante Cukrov, svečano otvorenje planirano je za rujan čime će Vodice postati grad s najvećim betonskim skate parkom u Hrvatskoj.

- Tehnički dio je gotov, postavlja se rasvjeta i tribine, u rujnu bi sve trebalo biti i dovršeno. Najzahtjevniji dio je napravljen, a preostale su još sitnice – kazao nam je u telefonskom razgovoru Cukrov.

image
Tonka Lokas/Cropix
image
Tonka Lokas/Cropix

Vrijedi kazati, a što je posebno istaknuo i Cukrov, kako je inicijativa za izgradnju skate parka u Vodicama krenula od vodičke Udruge mladih Bokon.

Kada smo s njima prije otprilike šest mjeseci razgovarali na ovu temu, skate park se još činio kao daleka budućnost. Čekalo se tada zeleno svjetlo i od gradskih vijećnika, ali se i tražio način kako financirati cijeli projekt.

- Kao inicijatori i voditelji ovog projekta sudjelovali smo u dizajnu parka s arhitektima, kako bi osigurali da je park prilagođen svima, bilo da se radi o početnicima ili iskusnim skejterima.

Mi u skate parku ne vidimo samo prostor za bavljenje sportom i „vježbanje”, već ga vidimo kao mjesto za druženje, potencijalno mjesto za organiziranje natjecanja, koncerata, i raznih edukacija. Skate park je i nezaobilazan temelj za osnivanje skate kluba koji bi pružio organizirane treninge početnicima ali i naprednijim skejterima, kao i odlaske na natjecanja.

image
Tonka Lokas/Cropix
image
Tonka Lokas/Cropix
image
Tonka Lokas/Cropix
image
Tonka Lokas/Cropix

Razni događaji privukli bi šarolik spektar gostiju, doprinoseći turizmu grada Vodica i razvijajući ga u još jednom kreativnom smjeru - kazao nam je tada Tonko Gulin, jedan od članove vodičke udruge.

Gradski vijećnici u konačnici su odobrili projekt. Pala je i odluka da se cijela priča financira iz gradskog proračuna. Riječ je respektabilnom iznosu od 330 tisuća eura. Dodatno, grad se i prijavio na natječaj Ministarstva turizma i sporta s ciljem sufinanciranja skate parka koji bi trebao u Vodice privući veliki broj ljubitelja u adrenalinske sportove.

image
Tonka Lokas/Cropix
image
Tonka Lokas/Cropix
image
Tonka Lokas/Cropix
image
Tonka Lokas/Cropix
image
Tonka Lokas/Cropix

 

 

 

 

08. rujan 2024 02:17