StoryEditorOCM
ŽupanijaKad se male ruke slože

Aerodrom Pokrovnik: šibenski političari konačno skinuli stranačke dresove i obukli zajednički- narančasti

Piše Ivo Mikuličin
3. prosinca 2023. - 09:52
Hrvoje Zekanović na lokaciji na kojoj bi se trebao graditi aerodrom u Pokrovnikuarhiv/Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix

“Kad se male ruke slože, sve se može, sve se može!” Na tu Arsenovu pjesmu zadrugara iz filma “Vlak u snijegu”, koji je režirao jednako pokojni Šibenčanin Mate Relja, podsjetile su nas dvije više nego značajne informacije za šibenski zavičaj, koje su objavljene u istom danu. Hrvatska Vlada donijela je odluku o osnivanju zračne luke u Pokrovniku, dok je sjajni šibenski arhitekt Davor Popović predstavio idejno rješenje “Puta spasa”, kako on zove konačni, povijesni spoj od Doca do Tvrđave svetog Mihovila kroz dvostruke gradske bedeme.

– Ovo je povijesni dan za Šibenik, Drniš i cijelu županiju. To više što je planirana zračna luka Pokrovnik u blizini autoceste i željezničke pruge – kazao je šibenski saborski zastupnik Hrvoje Zekanović, te dodao priču o “malim, složnim rukama”, točnije da su konačnoj Vladinoj odluci itekako pomogli saborski zastupnici šibenskoga kraja Branka Juričev Martinčev, Franko Vidović i Josip Begonja, neovisno o tome što pripadaju različitim strankama.

Ako niste znali, arhitekt Davor Popović bio je i nadareni vaterpolist “Solarisa” u generaciji legendarnog Perice Bukića, koji je dio životnog vijeka proveo i u saborskim klupama.

– E, da su svi kao Snježana Biga (op.p., riječ je o pokojnoj zastupnici SDP-a)! Ona neprestano spaja zastupnike Šibensko-kninske županije, neovisno o stranačkim bojama, kad je riječ o interesima šibenskoga kraja u saborskim raspravama i ćakulama – kazivao nam je prije gotovo dva desetljeća Bukić, koji je bio zastupnik HDZ-a.

Kao još jedan argument već spomenutom Arsenovu refrenu “Kad se male ruke slože, sve se može, sve se može”. Da su Šibensko-kninska županija i njezino središte, Krešimirov grad, važniji od, pomalo isforsiranih, stranačkih podjela.

29. travanj 2024 01:59