StoryEditorOCM
Šibenik'veliko priznanje'

Završnica izbora 'Slobodne' za najbolji mali obiteljski hotel: 'Adrijan' otišao 'King Krešimiru' iz Šibenika

25. listopada 2018. - 01:25

Najbolji novootvoreni mali obiteljski hotel u Hrvatskoj jest hotel "King Krešimir" iz Šibenika, hotel-baština i pravi smještajni biser
koji može primiti 14 gostij, sagrađen u šibenskoj povijesnoj jezgri koji je pobjednik ovogodišnje akcije "Slobodne Dalmacije" i Nacionalne udruge malih i obiteljskih hotela sa partnerima - "Adrian 2018".

Nagradu je na prigodnoj svečanosti u prisustvu brojnih hotelijera i turističkih djelatnika, te čelnika Ministarstva turizma i HTZ-a u
malom obiteljskom hotelu hotelu "Park" u Hvaru, uručio direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, a
preuzeo je direktor hotela "King Krešimir" Fabian Baranović.

Svečanosti na kraju akcije koja se odvija u organizaciji "Slobodne Dalmacije", a pod pokroviteljstvom Hrvatske turističke zajednice i uz podršku Hrvatske osiguravajuće kuće i Visoke škole "Edward Bernays", prisustvovali su Tonči Glavina, državni tajnik za turizam, Rikard Novak, gradonačelnik Hvara, Šime Klarić, predsjednik Nacionalne udruge malih i obiteljskih hotela i drugi gosti.

- Zaista smo iznenađeni ovom nagradom koja nam je veliko priznanje za trud, rad i veliko zalaganje koje smo unijeli u rad sa gostima našeg hotela. Otvorili smo hotel u samom centru Šibenika i u njemu okupili mladu i ambicioznu ekipu 25-godišnjaka koji su sa puno entuzijazma unijeli cijele sebe i udahnuli dušu hotelu. Hvala Slobodnoj Dalmaciji i njezinim partnerima u ovoj hvale vrijednoj akciji što su prepoznali taj naš trud, jer nam je ovo veliki poticaj za daljnji rad - kazao je Baranović zahvaljujući se na nagradi.

Inače, "Slobodna Dalmacija"u ovoj tradicionalnoj akciji već godinama promovira male i obiteljske hotele kao jednu od najboljih autentičnih ponuda hrvatskog turizma, pa je ove godine birala najbolje između novootvorenih malih obiteljskih hotela u namjeri da se potakne njihov rast i daljnji razvoj.

- Čestitam svim malim obiteljskim hotelijerima na ustrajnosti i hrabrosti da usavršavaju svoju ponudu kao originalnu i uvijek
drugačiju. Slobodna Dalmacija je u proteklih 13 godina "Adriana" ispisala i objavila na stotine novinskih stranica o poduzetnicima i ponudi te vrste smještaja, a pripomogla je i osvijestiti u javnosti njihovu vrijednost i važnost za hrvatski turizam. Posebno se
zahvaljujem Ministarstvu turizma, Hrvatskoj turističkoj zajednici i Hrvatskoj osiguravajućoj kući te Visokoj školi Edward Bernays koje su prepoznale i podržale ovaj naš zajednički projekt. Naša novinska kuća ostati će i ubuduće uvijek u funkciji podrške i promocije dobrog i naprednog, kvalitetnog i drugačijeg kao društveno odgovorna novina - kazao je tom prilikom Miroslav Ivić, predsjednik Uprave Slobodne Dalmacije, uz kojega su na svečanosti dodjele "Adriana" uz brojne goste i uglednike bile i predsjednica Nadzornog odbora Slobodne Dalmacije i vlasnica Hanza medie Ana Hanžeković, te glavni urednik Slobodne Dalmacije Jadran Kapor.

Obraćajući se tom prilikom prisutnima, Tonči Glavina, državni tajnik za turizam kazao je kako svaki mali obiteljski hotel osim smještaja nudi i svoju specifičnu i uvijek drugačiju priču kao dodanu vrijednost svojoj ponudi.

- Čestitam Slobodnoj Dalmaciji što je još prije 13 godina imala viziju promoviranja te vrste usluge u našem turizmu i poticala na taj način poduzetnike na ulaganje u male hotele. Sa njima smo bolji i drugačiji u našem turizmu. Mali hoteli ne donose bogatstvo svojim vlasnicima, ali nude posebnost i puno srca - kazao je tom prilikom Glavina.

Da sa malim obiteljskim hotelima Hrvatska u turizmu ulazi u elitno društvo najboljih u svijetu, mišljenje je Kristjana Staničića,
direktora HTZ-a koji je posebno istakao sve ljude koji stoje iza svakog uspjeha takvog hotela. Bila je to prilika da se u sklopu akcije "Adrian" dodijeli i posebno priznanje za doprinos razvoju malog obiteljskog hotelijerstva koje je zaslužio Dane Slamić, vlasnik hotela "Borovik" u Tisnom, a koje je u njegovo ime preuzeo Ivan Srakovčić.

Svečanost završetka ovogodišnjeg "Adriana" nastavljena je druženjem domaćina iz Slobodne Dalmacije i partnera te turističkih djelatnika u prekrasnom ambijentu na terasi hotela "Park" koji je i sam prije četiri godine u istoj akciji ponio titulu najboljega.

Edward Bernays

Svjesni da razvoj turizma u prvom redu ovisi o ljudima i kvalitetnim i školovanim kadrovima, partner Slobodne Dalmacije" u ovogodišnjem "Adrianu" jest i Visoka škola Edward Bernays. Oni su u okviru akcije "Adrian" dodijelili jednu trogodišnju stipendiju - plaćenu školarinu na svojoj visokoj školi Nacionalnoj udruzi malih i obiteljskih hotela.

Nagradu je na svečanosti u Hvaru dodijelio dekan Visoke škole Edward Bernays Damir Jugo,a primio ju je Šime Klarić, predsjednik udruge, istakavši kako je to veliki poticaj udruzi da i dalje potiče svoje članove na edukacije, usavršavanja i nova znanja u svojim strukama, čemu će značajno doprinijeti i stipendija ugledne visoke škole.

Inače, Visoka škola Bernays koja je osnovana 2013. godine, u predstojećoj akademskoj godini ima novu studijsku vertikalu - turizam.

Uz druge studijske programe tako se sada na njoj može studirati na preddiplomskom studiju Menadžment i marketing turističke destinacije.

26. travanj 2024 19:31