StoryEditorOCM
ŠibenikKORONA UŠLA U cvjetni dom

Virusom su zaražene dvije djelatnice, deset ih je u samoizolaciji, a u tijeku je testiranje korisnika jednog kata

Piše Katarina Rudan
14. listopada 2020. - 18:15

U šibenskom Domu za starije i nemoćne osobe "Cvjetni Dom", kako doznajemo od ravnatelja te ustanove Tomislava Ninića, danas se uzimaju uzorci više od 50 osoba, jer se u ovoj ustAnovi pojavio virus COVID-19.

- Jedna medicinska sestra, nakon što je kašljala i imala druge simpome,  testirana je prije pet dana i bila  pozitivna na  korona virus. S tim simptomima, prije nego je testirana, bila je na poslu jedan dan, a sutradan je javila kako se osjeća i da neće doći na posao. Međutim, od nje se zarazila  jedna njegovateljica . U dogovru sa županijskim Zavodom za javno zdravstvo u tijeku je testiranje djelatnika koji su bili u smjeni, njih deset, i oni su već u samoizolaciji.

Također se obavlja testiranje korisnika Doma s kojima su djelatnice bile u kontaktu. Radi se cijelom jednom katu. Za sada nitko od korIsnika nema povišenu temperaturu ili druge simtome, a večeras kasno ili sutra ujutro imat ćemo rezultate, rekao nam je Ninić.

- Poduzimamo sve moguće mjere, posjete korisnicima su zabranjeni čim se virus pojavio i tako će ostati do daljnjega, Ninić će.

20. rujan 2024 18:29