StoryEditorOCM
ŠibenikKomunalci prijete

Ulitmatum šibenskim ugostiteljima: Uklonite "sendvič-panoe" do subote, inače pišemo kazne

11. srpnja 2017. - 16:26

Upravni odjel za komunalne djelatnosti Grada Šibenika pozvao je vlasnike ugostiteljskih i ostalih objekata na području grada Šibenika da uklone samostojeće pokretne reklamne panoe, takozvane sendvič-reklame s javnih gradskih površina do kraja ovog tjedna, odnosno do subote, 15. srpnja. Ukoliko ne postupe po naputku, iz gradske uprave poručuju da će komunalni redari, ukloniti panoe o trošku vlasnika te ispisati kazne koje mogu "težiti" i nekoliko tisuća kuna.



Broj panoa na šibenskim ulicama i trgovima prevršio je, po riječima Danijela Milete, zamjenika gradonačelnika, svaku mjeru, a kako su gradske ulice ionako tijesne, prolaznici se o njih spotiču i padaju. Jedan takav incident dogodio se prošlog vikenda, a budući da su reklame ionako bile povodom negodovanja Šibenčana, to je zamislilo gradske oce i potaknulo ih na konkretnu akciju.



- Reklame ometaju pješačke tokove u gradskoj jezgri koja je ionako uska, a pogotovo predvečer, za najveće gužve. Za većinu panoa, u gradskoj upravi nije zatražena dozvola za postavljanje, već su na ulice stavljeni "na divlje", praktički kako je kome palo na pamet, što je nedopustivo. Broj im se, u odnosu na prošlu godinu gotovo udvostručio, a mnoge su teške i masivne pa predstavljaju potencijalnu opasnost za prolaznike, osobito djecu. Ne možemo tolerirati takav nered u centru grada-bio je eksplicitan Mileta.

03. svibanj 2024 06:52