StoryEditorOCM
Šibenik‘zdrav za 5‘

Učenike osnovne škole Brodarica učili kako živjeti zdravo i reći ‘Ne‘ alkoholu i drogi

Piše Šibenski.hr
3. lipnja 2024. - 12:18
Učenicima brodaričke škole predstavljen rad policijskog psa za detekciju drogePolicijska uprava šibensko-kninska

U Osnovnoj školi Brodarica, u sklopu obilježavanja Svjetskog dana zaštite okoliša koji se obilježava 5. lipnja provedena je druga komponenta preventivnog Projekta “Zdrav za 5“.

Ovim događanjem kod učenika sedmih i osmih razreda nastoji se podići svijest o važnosti zaštite i očuvanja okoliša i prirode, promovirajući ujedno ciljeve cjelokupnog projekta pod geslom“ Reci NE alkoholu! Reci NE drogama! Reci NE igrama na sreću! - Živi zdravo, budi zdrav-jer čist okoliš je zdrava budućnost“

Program je započeo predstavljanjem projekta i predavanjem na temu ovisnost i zlouporaba alkohola od strane Jure Kojundžića - policijskog službenika za nadzor i planiranje prevencije.

Također, učenicima se predstavila Sanja Slavica Matešić, pročelnica za zaštitu okoliša, prostorno uređenje, gradnju i komunalne poslove Šibensko-kninske županije, koja je sa djelatnicama svog odjela Monikom Kolak Jareb i Kristinom Paškalin educirala učenike o prevenciji zaštite okoliša i prirode.

Nakon interaktivnog predavanja pristupilo se radionici gdje su učenici imali priliku vidjeti kako se na pravilan način odvaja otpad i gdje ljudi najviše griješe prilikom odvajanja otpada.

Po završetku predavanja, policijski službenik Odjela za droge, Vjekoslav Burazer i službeni pas Boy su učenicima demonstrirali vježbu pronalaska droge. Ovu priliku učenici su iskoristili za postavljanje pitanja i druženje sa službenih psom.

26. lipanj 2024 02:41