StoryEditorOCM
Šibenikbablje ljeto

Turisti od Šibenika ne odustaju ni u posezoni: ‘Vrijeme je bolje u ovo doba godine, a i cijene su niže‘

Piše Šibenski.hr
12. rujna 2023. - 15:12

Turistička postezona u punom je jeku, zasada ide dobro. I na šibenskom području su zadovoljni jer je dosta turista i ove godine odabralo upravo rujan za odmor zbog lijepog vremena i povoljnijih cijena smještaja u odnosu na špicu sezone.

Vrući dani na vodičkoj plaži prolaze bez veće gužve. 

- Bolje je u kolovozu, sad je mnogo starijih ljudi, a mi smo mladi, rekao je za HRT Ilius, gost iz Bugarske.

No ima i onih koji cijene mir i tišinu na gradskim plažama.

- Za mene je vrijeme bolje u ovo doba godine, a i cijene su malo niže pa možemo više uživati, kazala je Ana, gošća iz Slovačke.

Uživanje u svježim večerima

I na šibenskoj rivi mnogi gosti uživaju u svježijim večerima.

- Volim sve ovdje, sada sam došla s prijateljima, volim odlaske na festivale. Bila sam ovdje i s roditeljima i sa svojom djecom i obitelji. Tada smo se kupali i razgledavali, izjavila je Sarah, gošća iz Švedske.

Oni koji od turizma žive u rujnu priželjkuju što više dolazaka.

- Sad trenutno nam je hotel na pola kapaciteta popunjenosti iako iza 15. imamo jako dobre najave, ponovno nam se vraćaju naše grupe. Tako da je ta posezona jako dobra, a moram priznati da nam je i predsezona bila dobra, poručila Anita Periš, voditeljica hotela.

Lokalna hrana mamac za turiste

Za razliku od sezone kada su morali spuštati cijene. Lokalna hrana mamac je za goste pa cijene u restoranu nisu problem. Odlična sezona prelila se u jednaku posezonu.

- Doručak odmah od 8, kreće ručak se spaja i nisan osjetila pad još ne. I vrijeme vidite, hvala Bogu da nam ide u prilog još više, kazala je Anđela Bolanča, vlasnica ugostiteljskog objekta. Svoje termine rujanski gosti odavno su rezervirali.

- To su gosti koji pretežno više vole ugodnije temperature, možda manje gužve koji mogu koristiti sve sadržaje koji su i tijekom ljeta dostupni tako su dostupni i njima, tako da imaju jedan drugačiji doživljaj same destinacije, objasnila je Anita Franin Pečarica, direktorica TZ-a grada Vodica.

No i dalje ih je znatno manje u odnosu na srpanj i kolovoz. Ljetni mjeseci, unatoč visokim temperaturama i gužvama, i dalje su gostima najprivlačniji.

 

29. travanj 2024 18:12