StoryEditorOCM
Šibenikkružni tok i parking

Treba dočekati 2025. godinu: ovo prometno rješenje donijet će veliko olakšanje svima na Šubićevcu

Piše Ana Petrić
28. studenog 2023. - 14:14

Grad Šibenik raspisao je javni poziv za uvid u spis predmeta u postupku izdavanja lokacijske dozvole za građenje kružnog raskrižja, odnosno rotora. Riječ je o kružnom toku koji šibenska gradska uprava planira izgraditi na Šubićevcu, na prometnom raskrižju ulica Bana Josipa Jelačića i Đure Đakovića pored nadvožnjaka Jadranske magistrale.

Osim izgradnje kružnog toka, a koji će, sigurni smo, riješiti problem trenutno prilično nepreglednog, pomalo i opasnog prometnog križanja, u njegovoj se neposrednoj blizini planira urediti i parkirališna zona te proširiti područje postojećeg nogostupa.

Najavljen početkom srpnja tekuće godine, projekt izgradnje kružnog toka na Šubićevcu trenutno je u završnoj fazi izdavanja lokacijske dozvole, a što nam je potvrdio šibenski dogradonačelnik Danijel Mileta, dodavši kako, srećom, imovinsko-pravnih problema nije bilo, budući da je zemljište na kojem će se kružni tok izgraditi u vlasništvu Grada Šibenika.

- Čim dobijemo lokacijsku dozvolu, ići ćemo u izradu glavnog projekta za što će se novac osigurati iz proračuna za iduću godinu, a iz ovogodišnjeg smo proračuna izdvojili 6.600 eura za projektnu dokumentaciju i idejni projekt. Nadalje, ako bude sreće, natječaj za izvođača radova nadamo se raspisati do kraja iduće godine, kako bi se projekt realizirao kroz 2025. godinu, a njime će se urediti i propisni parking gdje se sad parkira ‘na divlje‘. Izgradnjom rotora konačno će i gradski autobusi moći stajati na već postojećoj autobusnoj stanici Put Luguša ispred Puba 022 – zaključuje Mileta. 

26. travanj 2024 16:03