StoryEditorOCM
Šibenikatraktivna lokacija

Stigle tri ponude za 27 hektara zemljišta bivšeg TEF-a! Burić i Zekanović najavili zajedničku konferenciju za medije

Piše Šibenski.hr
16. studenog 2021. - 18:25

Na adresu šibenske Gradske uprave  prispjele su tri ponude zainteresiranih tvrtki za ulaganje u bivši tvornički prostor površine 27 hektara.

Premda poziv čije je raspisivanje podržalo Gradsko vijeće nije bio obvezujući, već samo informativan, Nina Kursar, v.d. direktorice tvrtke Batižele d.o.o. ne krije zadovoljstvo iskazanim zanimanjem prijavljenih.

Odazvavši se našem pozivu i prepoznavši jedinstvenu priliku ulaganja u TEF-ovu zonu, potencijalni su nam investitori još jedanput potvrdili ono što smo znali na samom početku -  da smo prvorazredna ulagačka destinacija te da smo na pravom putu pronalaženja ponajboljih partnera za gradnju novog Šibenika u duhu i vrijednostima primjerenim 21. stoljeću - kazala je Kursar.

Neobvezujućim javnim postupkom ukazano je i na investicijske potencijale koji bi se u daljnjoj proceduri mogli iskoristiti u obvezujućoj formi. Potencijalni investitori su iskazali interes za ulaganje u  prostor cijele zone te spremnost za  različite modele suradnje.

Međunarodni javni poziv u obvezujućoj formi  provest će se u prvom kvartalu 2022.g., a  proceduru će voditi peteročlano Povjerenstvo sastavljeno od predstavnika  Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine i Grada Šibenika.

Dodajmo na kraju da je za sutra (srijeda) u 10 sati u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić zakazana konferencija za medije na kojoj će gradonačelnik  Željko Burić i zastupnik u Hrvatskom saboru Hrvoje Zekanović reći više o ovoj temi.

image
Prostor bivše tvornice TEF
Nikša Stipaničev/Cropix
23. travanj 2024 16:27