StoryEditorOCM
Šibenikmandati prestaju u srijedu

Šibensko Gradsko vijeće odlučilo: Izbori za članovi vijeća mjesnih odbora i gradskih četvrti u nedjelju, 23. travnja

Piše Šibenski.hr
17. ožujka 2023. - 15:46

U srijedu, 22. ožujka 2023. godine stupit će na snagu Odluka o raspisivanju izbora za članove vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora na području Grada Šibenika te će tog dana prestati mandat dosadašnjih članova vijeća gradskih četvrti i članova vijeća mjesnih odbora u Gradu Šibeniku.

Gradsko vijeće Grada Šibenika, naime, na svojoj je 13. sjednici usvojilo Prijedlog Odluke o raspisivanju izbora za članove vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora na području Grada Šibenika. Izbori će se, kako je navedeno u Odluci, održati u nedjelju, 23. travnja 2023. godine od 7 do 19 sati.

Na području Grada Šibenika, inače, osnovano je 16 gradskih četvrti i 29 mjesnih odbora kao oblik neposrednog sudjelovanja građana u odlučivanju o lokalnim poslovima. Vijeća mjesnih odbora (i gradskih četvrti) imaju, uključujući i predsjednika, između pet i devet članova, što ovisi o broju birača na određenom području.

Mjesni odbori na područjima do 200 birača imaju po pet članova vijeća, na onima koji imaju između 201 i 500 birača bira se po sedam vijećnika, dok je po devet članova u vijećima mjesnih odbora (gradskih četvrti) koji imaju više od 500 birača.

19. travanj 2024 06:37