StoryEditorOCM
ŠibenikDinara

Šibenski HGSS-ovci spasili još jednog planinara: Ozlijedio se nedaleko od najvišeg vrha Hrvatske

Piše Šibenski.hr
25. svibnja 2024. - 14:16

Tjekom jučerašnjeg dana na Dinari dogodila se nezgoda, a članovi HGSS stanice Šibenik odradili još jednu uspješnu akciju.

Na dežurni mobitel HGSS stanice Šibenik od strane centra 112 jučer u 13:15 stigao je poziv sa zahtjevom za intervencijom na Dinari. 

- Obavijestili su nas da se nedaleko od najvišeg vrha Hrvatske ozlijedio planinar. Po informacijama ima ozlijeđeno koljeno te ne može samostalno nastaviti silazak sa planine. Vrlo brzo ekipira se prvi tim od pet spašavatelja koji se sa svom potrebnom opremom upućuju na planinu dok se drugi tim spašavatelja prikuplja u bazi odakle i oni uskoro polaze u akciju - obavijestili su iz HGSS-a te nastavili:

- Prvi tim dolazi do unesrećenog oko 16 sati te ga utopljuju i imobiliziraju mu ozlijeđeno koljeno, a zatim ga stavljaju u nosiljku „Mariner“ i pripremaju za transport. Po vrlo zahtjevnom terenu koji se sastoji od sipara i velikog kamenja spašavatelji spuštaju ozlijeđenog te im se uskoro  pridružuje još 10 kolega iz drugog tima. Zajedničkim snagama izmjenjujući se u nošenju uskoro dolaze do vozila te planinara odvoze u bolnicu u Knin na daljnju medicinsku skrb. Povratkom u bazu i ova uspješna akcija bila je okončana.

 

17. lipanj 2024 07:07