StoryEditorOCM
ŠibenikErasmus plus

Šibenska Katolička osnovna škola ugostila 13 učenika iz Litve, posjetio ih i župan Jelić

Piše šibenski.hr
1. travnja 2022. - 18:28

Župan Šibensko-kninske županije dr. sc. Marko Jelić, sa suradnicama, posjetio je Katoličku osnovnu školu u Šibeniku, koja trenutno provodi projekt Erasmus+, čija ključna aktivnost uključuje mobilnost učenika i učitelja.

Projekt pod nazivom Values through Art realizira se u suradnji s partnerima iz Španjolske i Litve u razdoblju od dvije godine (2020. – 2022.), a u sklopu projekta u našoj županiji trenutno boravi 13 učenika iz Litve, kojima su domaćini učenici Katoličke osnovne škole.

U kongresnoj dvorani Katoličke osnovne škole djecu i njihove učiteljice  pozdravili su ravnateljica s. Mandica Starčević i župan dr. sc. Marko Jelić poželjevši im dobrodošlicu u našu županiju i naglasivši važnost promicanja istinskih ljudskih vrijednosti poput solidarnosti, tolerancije, poštovanja i istinskog prihvaćanja različitosti kod ljudi. 

U projektu sudjeluju učenici do 6. razreda, kojima je na ovaj način omogućeno upoznavanje s vršnjacima, upoznavanje kulturnih i prirodnih znamenitosti Španjolske i Litve kao i upoznavanje različitih običaja. Na taj način učenici imaju priliku proširiti svoja znanja, jačati socijalne vještine, usavršavati znanje engleskog jezika te se učiti primjeni različitih web alata. I njihovi nastavnici dobili su priliku sudjelovati u raznim radionicama, razmijeniti iskustva i primjere dobre prakse.

Projekt je financiran od strane Europske unije, tj. Agencije za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU), a zbog epidemiološke situacije, neke aktivnosti i radionice odvijale su se virtualno.

Okosnica projekta je umjetnost koja doprinosi stvaranju i poboljšanju suživota u školi te naglašava suradničko učenje i prihvaćanje različitosti.

28. travanj 2024 14:50