StoryEditorOCM
Šibenikvrijedna donacija

Šibenska bolnica dobila još jedan važan uređaj, najviše koristi imat će najmlađi pacijenti

Piše Šibenski.hr
26. svibnja 2023. - 13:45

Donacijom PBZ card-a u sklopu projekta „Činim dobro svaki dan" kojim se potpomaže projekt Ministarstva zdravstva pod nazivom „Praćenje djece s neurorizicima" odjel pedijatrije Opće bolnice Šibensko – kninske županije dobio je novi holter EEG uređaj, a vrijednost doniranog uređaja je 29.687,50 € (223.680,47 kn).

Donirani holter EEG uređaj koristit će Neuropedijatrijska ambulanta Odjela za pedijatriju Opće bolnice Šibensko – kninske županije, u kojoj se vrši dijagnostika neuroloških bolesti i stanja kao što su perinatalna oštećenja mozga, neurorazvojni poremećaji, epilepsije i epileptički sindromi dječje dobi i drugo.

Holter EEG uređaj sadrži 32-kanalni EEG sustav za praćenje pacijenta, mogućnost dugotrajnog snimanja moždane funkcije i polisomnografsko snimanje što će uvelike poboljšati dijagnostiku, praćenje, a time i liječenje neurorizične djece.

U Hrvatskoj se godišnje rodi oko 10% djece s neurorizicima, od čega je oko 3% djece visokoneurorizično, i potrebno je što prije krenuti u što kvalitetniju dijagnostiku kako bi se krenulo u adekvatno liječenje, rehabilitaciju i omogućavanje što kvalitetnijeg života djece.

Navedeni uređaj još jedan je u nizu iskoraka u zanavljanju medicinske opreme u Općoj bolnici Šibensko – kninske županije, a ovim uređajem će našim najmlađim pacijentima biti pružena kvalitetnija zdravstvena skrb, poglavito u segmentu praćenja djece s neurorizicima.

25. travanj 2024 19:46