StoryEditorOCM
ŠibenikVrijedna donacija šibenskoj bolnici

Šibenik će nakon KBC-a Split biti druga zdravstvena ustanova u Dalmaciji s ambulantom za dječju gastroenterologiju (FOTO)

22. svibnja 2018. - 16:45

INA i Dogus Grupa u utorak su donirali 200.00 kuna Općoj bolnici Šibenik. Svaka do te dvije tvrtke donirala je po 100 tisuća kuna. Donaciju su ravnateljici šibenske bolnice dr. Sanji Jakelić uručili Zoltan Aldott, predsjednik Uprave Ine i Burak Baykan, regionalni direktor D- Marin Grupe. Svečanom uručenju donacija prisustvovao je i Goran Pauk, šibensko-kninski župan.
Donacija će omogućiti šibenskoj bolnici nabavu gastroskopa za potrebe Odjela za pedijatriju:

- U svojim planovima za za unaprjeđenje zdravstvenih usluga najavili smo otvaranje subspecijalističke ambulante za dječju gastroenterologiju. U tom smislu naša liječnica dr. Anamarija Mrdeža upravo polaže subspecijalistički ispit. Ova donacija Ine i Dogus Grupe omogućit će nam kupnju medicinske opreme. Time će Šibenik postati druga zdravstvena ustanova u Dalmaciji, nakon KBC-a Split, koja će imati ambulantu za dječju gastroenterologiju. Vjerujem kako je ovo samo početak dobre suradnje između šibenske bolnice i spomenutih tvrtki. Zjahvaljujući ovoj donaciji, naši mali pacijenti više neće morati odlaziti u kliničke bolničke ustanove radi uske dijagnostike i liječenja, a ujedno će se otvoriti i mogućnost pomaganja djeci iz drugih županija. Stoga, u svoje ime i u ime djelatnika bolnice srdačno zahvaljujemo Ini i Dogus Grupi na donaciji novčanih sredstava za kupnju ove vrijedne opreme- kazala je dr. Sanja Jakelić, ravnateljica Opće bolnice Šibenik.

Inače, INA svake godine priprema donacije za bolnice diljem Hrvatske, dok je ovo prvi put da pomaže šibenskoj bolnici:
- Svi znamo da je zdravlje najvažnije i zato smo ponosni što možemo pomoći šibenskoj Općoj bolnici pri nabavi gastroskopa za potrebe Odjela pedijatrije. Izuzetno nam je drago što ćemo ovom donacijom barem malo pomoći najmanjim pacijentima, ali i vrijednom medicinskom osoblju koje ulaže mnogo truda i ljubavi u svakodnevni rad- izjavio je Zoltan Aldott, predsjednik Uprave Ine.

Isti iznos kao i Ina, točnije 100.000 kuna, za kupnju gastroskopa donirala je i turska Dogus Grupa:
- Naša kompanija od samog dolaska u Hrvatsku snažno ulaže u projekte važne za razvoj društva i zajednice. Podupiremo obrazovanje, školstvo, zdravstvo i sport, pri čemu smo baš u Šibeniku godinama najveći sponzor upravo košarkaškog kluba GKK Šibenik. Redovito provodimo i projekte namijenjene onima kojima je pomoć najpotrebnija te projekte u destinacijama, kao što je regata TP 52 Super Series, koja se upravo održava u Šibeniku. Raduje nas što ćemo svojim doprinosom pomoći šibenskoj bolnici te se nadamo da će kupnaj gastroskopa olakšati rad osoblja bolnice i unaprijediti svakodnevni rad s malim pacijentima- rekao je Burak Baykan, CEO D- Marin Grupe.

Na koncu, Odjel pedijatrije šibenske bolnice zajedno s donatorima obišao je i zlatni olimpijac u jedenju Šime Fantela koji je darovima obradovao najmlađe pacijente.

17. travanj 2024 15:07