StoryEditorOCM
Šibenikživot znači

Šibenčani pokazali veliko srce i odazvali se humanitarnoj akciji, zadovoljni će biti i u Splitu

Piše K. G.
20. lipnja 2024. - 09:35

Šibenčani su dobro reagirali na apel Crvenog križa i u velikom broju se odazvali na akciju darivanja krvi koja je održana jučer.

Naime, u šibenskom Crvenom križu su organizirali akciju darivanja krvi nakon apela iz KBC-a Split, odnosno tamošnjeg Zavoda za transfuzijsku medicinu:

- Upućen nam je alarmantni poziv na nedostatak krvi. Nedostaje svih krvnih grupa a posebice A +. Stanje je vrlo teško, zabrinjavajuće- kazali su u šibenskom Crvenom križu uoči akcije.

Kako smo već kazali, Šibenčani su se odazvali u velikom broju, točnije njih 46. Međutim, krv je moglo dati ukupno 37 osoba.

Među njima je bila i Ankica Arbutina, direktorica marketinga Nautic Radio Ritma:

- Više je razloga zbog kojih sam darovala krv, među ostalim i zbog toga što sam prije nekoliko godina imala tešku prometnu nesreću. Nakon operacije i meni je bila potrebna veća količina krvi. Dakle, dala sam krv iz zahvalnosti. Ako mogu pomoći, zašto ne? Čula sam poziv u kojem je istaknuto kako fali svih krvnih grupa, a naročito A +. Upravo ja imam tu krvnu grupu. Nadam se da ću i ubuduće darivati krv- kazala je Arbutina.

Iz Crvenog križa zahvaljuju svim ljudima koji su se odazvali ovoj akciji.

 

20. lipanj 2024 09:36