StoryEditorOCM
ŠibenikFranko Vidović

Saborski zastupnik SDP-a iz Šibenika ‘opleo‘ po predsjedniku stranke: ‘Čovjek se ponaša kao tiranin‘

Piše šibenski.hr
6. listopada 2021. - 18:39

Saborski zastupnik Socijaldemokratske partije Franko Vidović rekao je u srijedu nakon sjednice Kluba zastupnika SDP-a da se kriza u toj stranici "očito nastavlja" te da joj on "sada više ne vidi kraj", prenosi N1 telelvizija.

- Onaj tko je generator krize u SDP-u naziva se, nažalost, predsjednik stranke Peđa Grbin. Današnji postupak na sjednici Kluba, jednostavno, ja ga ne mogu opravdati ničime. Umjesto da stavi na glasanje jesu li ljudi, koji su prethodno izbačeni stranke i dalje članovi Kluba, mada smo o tome već glasali prošli put, on nama stavlja da odlučimo o odlukama Glavnog odbora koje su jasne same po sebi i koje ne predstavljaju nikome nikakav problem - rekao je Vidović.

Podsjetimo, Glavni odbor SDP-a prošlog je vikenda odlučio da Klub zastupnika mora provoditi odluke tijela stranke.

Vidović je rekao da je normalno da će svi članovi stranke poštivati odluke Glavnog odbora.

- Normalne su sve situacije koje proisteku iz toga. Ovdje se radilo ne o fiškalijama, nije se radilo o nikakvom postupku. Radilo se o četiri čovjeka koja su izbačena iz stranke bez obrazloženja. Radilo se o tome da smo mi u Klubu čitavo vrijeme željeli očuvati jedinstvo SDP-a, nastojali te ljude zadržati u Klubu i radilo se o čovjeku koji, više ne znam iz kakvih pobuda - očito neracionalnih, nastoji te ljude izbaciti iz kluba. Mada njihovo prisustvo koristi u svim pregovorima unutar Hrvatskog sabora - rekao je zastupnik SDP-a, a prenijela N1 telelvizija.

Vidović je rekao da više ne zna kojim bi riječima opisao Grbinovo ponašanje.

- Čovjek se ponaša kao tiranin - ustvrdio je Vidović.

Vidović je podsjetio na to da je Glavni odbor središnje tijelo stranke, a Klub tijelo stranke.

- Klub surađuje sa svim tijelima stranke. Nikad dosad se nije dogodilo u SDP-u da predsjednik stranke inzistira preko Glavnog odbora da bi utjecao na drugo tijelo - zaključio je Vidović.

02. lipanj 2023 03:25