StoryEditorOCM
ŠibenikPOGLED UNAZAD

Retrovizor Ive Mikuličina: tko je krtica u HDZ-ovim redovima koja je plasirala fotografiju i srušila dožupana Blaževića?

Piše Ivo Mikuličin
28. siječnja 2021. - 18:58

Nemojte da vas zavarava naslov! Nije riječ o evergreenu "Vino i gitare" šibenske neviste Gabi Novak. Na naslov nas je naprosto natjerao jedan stari šibenski zajebant poslije saznanja da je Miro Kovač, u nazočnosti Miroslava Škore, izabran za predsjednika šibenskog ogranka Domovinskog pokreta.

– Izbor je logičan, jer Mira i Marija spajaju vino i gitare. Škoro je cijeli život u glazbi, a sad se bavi i proizvodnjom vina. Kovač je, pak, pjevao u popularnoj šibenskoj klapi "Jadrija", dok je radni vijek završio u šibenskoj "Vinariji" – oglasio se spomenuti zajebant.

"Mala" razlika između ranijeg (političkog) života Miroslava Škore i Marija Kovača je u tome što je prvi kao saborski zastupnik i konzul dugo služio u vojsci HDZ-a, dok je drugi kao istaknuti HSLS-ovac bio ministar pomorstva, prometa i veza u Račanovoj koalicijskoj Vladi.

Kad sudac zazviždi!

Imenovanjem Darka Dukića (ostavkom njegova prethodnika) šibensko-kninski župan Goran Pauk relativno je brzo riješio "slučaj Blažević" ili problem s fotografijom, koja sugerira da je Nikola Blažević, šibensko-kninski dožupan, kao čelnik županijskog Stožera civilne zaštite kršio stroge pandemijske mjere, koje je po službenoj dužnosti osobno zagovarao. No, odgovornost za cijeli "slučaj" preuzeo je Ante Blažević, otac "brončane" rukometašice Valentine.

– Ja sam organizirao večeru na koju je Nikola, moj prvi rođak, stigao zadnji. Ako netko treba snositi odgovornost, to sam ja, jer sam htio s prijateljima i rođacima proslaviti uspjeh moje kćeri – javio nam se Ante.

No, dio kninskih HDZ-ovaca i dalje muči pitanje tko je u "slučaju Blažević" bio zviždač ili krtica, točnije tko je plasirao fotografiju sa sporne večere u medije. Nema sumnje da je Blaževićevu "posljednju večeru" lansirao netko od nezadovoljnih HDZ-ovaca.
"Zviždač" je, tvrde ozbiljni izvori, i u prošlosti često zviždao. Kao nogometni sudac. A na večeri su bila dva nogometna suca! Već spomenuti Ante Blažević i (bivši dožupan) Željko Šimunac.

Svaka čast Miloševiću!

– Jesmo li mi Šibenčani svjesni da prvi put u novoj hrvatskoj državi imamo svoga potpredsjednika Vlade, Borisa Miloševića. Osobno sam izuzetno zadovoljan njegovim istupima, radom i pomalo samozatajnim ponašanjem na kriznom području Banije. Izuzetno je odmjeren, a ima, ipak, u njemu nešto tipičnog, šibenskog – javio nam se zadarski Šibenčanin dr. Tomislav Vrčić.

Boris Milošević je, za one koji ne znaju, rođen u Šibeniku, gdje je i živio do odlaska na studij. Sin je hrvatskog branitelja, pa smo ga smatrali zanimljivim sugovornikom za Šibenski list.

– Strpite se malo. Na Baniji imam posla preko glave – uzvratio nam je Milošević.

Neven voli školu

U svakom zlu otkriješ i ponešto dobro. Tako nam je dugotrajna pandemijska kriza otkrila da šibenska djeca vole odlaziti u školu. Za razliku od nas starijih, koji nam je bio gušt "picavati" nastavu, posebice teže predmete poput matematike.

– Jedva sam dočekao da se vratim u školske klupe. Uživam sa svojim vršnjacima i učiteljicom. A nastava na daljinu ili, kako kažu, online, to je potpuno bezvezno – dao je izjavu za medije 7-godišnji Neven Beader, koji pohađa prvi razred u staroj šibenskoj Osnovnoj školi "Juraj Dalmatinac". I izmamio slatki smijeh novinara, ali i zadovoljstvo ravnatelja Matka Duvnjaka.

Ina je bodulska radost

Doživjeli smo, eto, i to da šibenski oporbeni vijećnik bude na strani vladajućih!

– Ne mogu od sreće što je Grad Šibenik dobio spor o opstanku Inine benzinske crpke na šibenskoj obali. Ne znam kako bismo se mi, šibenski boduli, opskrbljivali gorivom da nije tog objekta blizu mula Krke – izjavio nam je Žirjanin Ivan Dobra, županijski vijećnik s Nezavisne liste Stipe Petrine.

Žitelji malih naseljenih šibenskih otoka očekuju i razumijevanje "Jadrolinije". Dosad im je ta brodarska tvrtka branila da u kantama prevoze gorivo do otoka, koji su hendikepirani kad je riječ o opskrbi tekućim gorivom i plinom. Najbliža benzinska crpka upravo im je ona na šibenskoj rivi.



 

02. svibanj 2024 22:48