StoryEditorOCM
ŠibenikŠEF šibenskog sdp-a

Restović: Tražili smo od Burića da izbor direktora gradskih firmi bude transparentan, a oni su scenarij s Vodovodom sad ponovili i s tvrtkom Podi

Piše Šibenski.hr
25. veljače 2022. - 15:31

Prvi čovjek SDP-a u Šibeniku, Tonči Restović, danas je na konferenciji za medije komentirao natječaj za izbor direktora tvrtke Podi na kojem je, podsjetimo, novi mandat dobio Jakov Terzanović. Restović se u svom obraćanju javnosti dotaknuo i problema sa školskom sportskom dvoranom na Baldekinu, pokazavši anonimno pismo zabrinutih roditelja, a lišo nije prošao ni saborski zastupnik Hrvoje Zekanović.

- Nekoliko puta smo na sjednicama Gradskog viječa upozoravali gradonačelnika Željka Burića da izbori za čelne ljude gradskih firmi budu transparentniji, no nakon što je to izignorirano prilikom odabira čelnog čovjeka Vodovoda, isto se dogodilo i s tvrtkom Podi – kazao je Restović, dodavši kako vladajući prilikom isticanja broja otvorenih radnim mjesta u gospodarskoj zoni pribrajaju i one koji su se tamo tek preselili.

-  Vjerojatno će tako biti i s tvrtkom Zeleni grad koja je najavila preseljenje: i njihove radnike će pribrojiti u tu statistku, pa bi možda bilo dobro da se cijela gradska uprava preseli na Pode i onda prebroje sve zasposlene. Isto tako, zanimljivi su i ti famozni ugovori koji poduzetnici na Podima dobivaju po povoljnim uvjetima jer oni propisuju i kazne koje se mogu pokrenuti ako se uvjeti na koncu ne ispune. Koliko ja znam, još niti jedna kazna nije pokrenuta - istaknuo je prvi gradski SDP-ovac.

Restović se potom osvrsnuo i na anonimno pismo koje je dobio od roditelja učenika OŠ Petar Krešimi IV. na Šubićevcu.

- Roditelji koji su poslali ovo pismo upozoravaju na neizdrživu situaciju u dvorani. Zabrinuti su jer je gradskoj upravi prioritet uređenje drugih dvorana poput one na Meterizama, budući tamo treniraju malonogometaši Crnice koji se povezuju s nekim ljudima iz HDZ-a. Ta činjenica me ne iznenađuje jer gradonačelnik Burić ne vodi računa o školama i vrtićima – istaknuo je Restović.

Komentirao je i najave Suverenista kako će podržati premijera Andreja Plenkovića i napraviti sve da SDP i zeleno.lijevi nlok stranaka ne dođe na vlast.

- Zekanović je od početka u dogovoru s HDZ-om.  Ništa to nije sporno dok je javno i transparentno, a u ovom slučaju ne znamo kolika je cijena te koalicije koju plaćaju svi građani - zaključio je na kraju predsjednik šibenskog SDP-a.

26. travanj 2024 00:36