StoryEditorOCM
Šibenikodličan početak

Preko 800 ljudi posjetilo Centar koralja prvi vikend: Nova runda edukacije, zabave i rekreacije već sljedeći vikend na Zlarinu

Piše Šibenski.hr
5. lipnja 2023. - 09:59

Centar koralja na Zlarinu prvi vikend od otvorenja posjetila su 852 posjetitelja koji su imali priliku novootvorenim Centrom prošetati uz stručno vodstvo, sudjelovati u radionicama, biciklirati otokom te uživati u koncertu, sve to uz organizirani prijevoz brodom iz Šibenika! Dobra vijest je da se bogat i raznolik program nastavlja i drugi lipanjski vikend, najavljuju iz Tvrđave kulture Šibenik koja upravlja Hrvatskim centrom koralja Zlarin.

- Jako smo zadovoljni kako je prošao prvi vikend! Obje radionice, dječja i ona za odrasle, pod vodstvom Lidije Lijić, višestruke svjetske rekorderke u ronjenu na dah, bile su popunjene, stručna vodstva novootvorenim Centrom bila su iznimno posjećena, a sve smo jučer zaokružili Fingac Fiestom i koncertom Jebotona. Nova runda druženja, edukacije, rekreacije i zabave čeka nas i sljedeći vikend za kada smo pripremili raznolik program – poručuju iz Tvrđave kulture.

Sljedeći vikend, 10. i 11. lipnja, posjetitelji će tako imati priliku provozati se kajacima, najmlađi će moći pogledati Virkovu predstavu Veseli Šišmišići te sudjelovati na hip-hop radionici. Također, i drugi vikend, tijekom subote i nedjelje, organizirana su stručna vodstva Centrom koralja, a tu je ponovno i akcija učlanjenja u Klub prijatelja, koji omogućuje besplatan ulaz na šibenske tvrđave i ulaznice za koncerte po povoljnijim cijenama. 

- Posjetitelji će se i sljedeći vikend otokom moći provozati biciklima koje će moći preuzeti bez naknade. Ulaz u Centar koralja slobodan je zaključno s nedjeljom 11. lipnja, do kada posjetitelji mogu razgledati obnovljenu Kuću Kažerma u kojoj je vrlo zanimljivo ispričana priča o neraskidivoj stoljetnoj vezi koralja i Zlarinjana – ističu iz Tvrđave kulture.

Inače, Hrvatski centar koralja Zlarin otvoren je radnim danom i vikendom od 9 do 21 sat.

17. travanj 2024 17:55