StoryEditorOCM
ŠibenikNovo jugo, stari problemi

Opet poplava u Docu: Idejni projekt koji bi spasio stanare starog dijela Šibenika skuplja prašinu u škafetinu

Piše šibenski.hr
8. prosinca 2020. - 12:28

Svako novo jače jugo i kiša, ili podizanje razine mora znači stare probleme za stanovnike šibenskog Doca. Znaju oni dobro kada vide takvu vremensku prognozu da moraju pripremiti trumbe, kabanicu, metle, pumpe, kajine... i drugu opremu za pajanje.

Na žalost ne pajaju samo svoje brodove, nego i konobe, stanove, poslovne prostore.... Jasno, ni ovaj put Dolačani nisu izbjegli plavljenje rive i dolazak mora do svojih kućnih pragova, pa čak i prelazak preko njih.

Slaba im je utjeha što nadležni stalno ponavljaju kako je sanacija obale u Docu njihov prioritet. Prazne su to parole već godina, jer se u stvarnosti stvari ne miču s mrtve točke.

Donedavno su se u Gradu Šibeniku i Županiji prepucavali oko vlasništva nad parkingom kod bivšeg Maura. To im je bila skuža da projekt ne krene s realizacijom, iako je njegov idejni projekt napravljen. No, za sada, samo skuplja prašinu u škafetinu nekog fiškala.

Prema informacijama kojima raspolažemo, Grad je izgubio sudski spor i sada je sve u rukama Županije. Sada se navodno čeka vlak zvan neki europski fond iz kojeg bi se namakli novci.

A Dolačani čekaju i plave svako malo....

05. svibanj 2024 14:22