StoryEditorOCM
ŠibenikIZBORI

Od 45 gradskih kvartova i mjesnih odbora HDZ pobjedio čak u 39, SDP samo na Zlarinu, a u Starom gradu gradu HDZ, SDP i NL Stipe Petrina - neriješeno

Piše Šibenski.hr
29. travnja 2019. - 21:01

 

Nakon što su se birališta zatvorila u 19 sati i počeli brojiti izborni listići, vrlo je brzo postalo jasno da će HDZ opet slaviti. Naime, od  45 birališta ta je stranka većinu osvojila na njih 39 .  SDP koji je na ove izbore išao zajedno s "umirovljenicima" (HSU), te je pobijedio  samo na Zlarinu.

To su privremeni i neslužbeni rezultati,  a službeni će biti sutra objavljeni. 

Nezavisne liste većinu glasova dobile su u Sitnom, Zatonu i Jadriji, a "neriješeno" je, kako se .doznaje, u gradskoj četvrti Stari grad gdje HDZ, SDP i HSU kao i Nezavisna lista Stipe Petrine imaju jedank broj glasova.

 

Izlaznost do 16 sati

Vrlo niska izlaznost birača karakterizira ove izbore, pa je prema podcima Gradskog izbornog povjerenstva na biračka mjesta u Šibeniku i naseljima te otocima koji mu administrativno pripadaju, do 16 sati izišlo je 10,48 posto birača.

 

Izlaznost do 11 sati

Manje od četiri posto birača ili 3,76 posto ubacilo je glasačke listiće do 11 sati na izborima za članove vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora Grada Šibenika. 

Novi članovi vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora biraju se u 45 jedinica. Na Baldekinu I, II i III, Crnici, Građi, Mandalini, Meterizama, Plišcu, Starom gradu, Šubićevcu, Varoši, Vidicima, Jadriji, Ražinama, Ražinama Donjim, Zablaću, Boraji, Brnjici, Brodarici, Danilo Birnju, Danilo Kraljice, Donje Polje, Dubravi kod Šibenika, Grebaštici Donjoj i Gornjoj, Jadrtovcu, Konjevratima, Lepenici, Lozovcu, Perkoviću, Mravnicama, Slivnu, Podinama, Raslini, Sitnom Donjem, Vrpolju, Vrsnom, Zatonu, Žaboriću te na otocima Kapriju, Žirju, Krapnju i Zlarinu.

29. travanj 2024 16:09