StoryEditorOCM
ŠibenikOdluči i kreni

Novi projekt šibenskog Centra za inkluziju: Namijenjen je mladima od 15 do 29 godina koji nisu zaposleni

Piše šibenski.hr
20. srpnja 2021. - 09:55

Centar za socijalnu inkluziju Šibenik u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje - PU Šibenik, Centrom za socijalnu skrb Šibenik i Centrom za socijalnu skrb Knin započeo je provedbu novog projekta "Odluči i kreni"

Novi projekt  "Odluči i kreni" provodi se u sklopu poziva "Pronađi me!" - provedba aktivnosti dosega i obrazovanja neaktivnih mladih osoba u NEET statusu. 

- Kada govorimo o NEET (Not in Employment, Education or Training) skupinama misli se na mlade osobe u dobi od 15 do 29 godina koji su nezaposleni, nisu u sustavu redovitog obrazovanja, niti u sustavu obrazovanja odraslih, a pri tome nisu registrirani u evidenciji nezaposlenih osoba Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. U sklopu projekta planira se uključiti  i aktivirati NEET skupinu putem radionica "mekih" vještina, radionica poduzetničkih ideja i pohađanjem verificiranih programa obrazovanja.

Svi sudionici bit će informirani, u suradnji s CISOK-om, o stanju i kretanjima na tržištu rada, korištenju alata za traženje posla i pisanje životopisa te će im biti osigurana usluga mentorstva i pružene usluge savjetovanja. Za sve sudionike bit će izrađeni planovi aktivnosti te će projektom biti osigurani radni materijali i financirani troškovi putovanja od mjesta stanovanja do aktivnosti. Za sudionike će sudjelovanje u svim projektnim aktivnostima biti potpuno besplatno- kazala je Romana Skočić iz šibenskog Centra za inkluziju.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.362.480 kuna te je u potpunosti financiran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

06. svibanj 2024 23:26