StoryEditorOCM
ŠibenikKako mu stati na kraj?

Neko je vrijeme bio pristojan, a onda se vratio starim navikama: bezobraznik ponovo baca svoj otpad u kantu kod Baronea

Piše Marija Lončar
15. studenog 2023. - 11:26

Neko ga vrijeme nije bilo, no posljednjih dana vratio se starim navikama! Bezobrazni uzurpator male metalne kante za otpatke postavljene u neposrednoj blizini tvrđave Barone, na vrhu Ulice Vuka Mandušića, ponovo u nju i oko nje baca svoje kućno smeće. Kada smo o tomu pisali u ožujku ove godine nakon što je ta nakaradna privatizacija javne kante kulminirala sve većim hrpama smeća, dogodilo se pravo čudo i smeća duže vrijeme nije bilo.

image
Marija Loncar/

I taman kada bi se moglo pomisliti da je nepoznati netko konačno u Zelenom gradu uzeo barem kantu za svoj mješani komunalni otpad, uslijedio je hladan tuš. Nesavjesni građanin ili građanka ponovo se osokolio i počeo bez imalo srama i obzira prema drugima na javnoj provršini ponovo ostavljati svoje smeće. Najprije stidljivo tek pokoju manju vrećicu koju bi radnici Zelenog grada u pravilu brzo pokupili svaki put kada bi tu prošli kamionom, no sada su hrpe otpada postale sve samo ne male i "diskretne".

image
Marija Lončar/

Najnovije, snimljene vreće sa smećem stajale su na pločniku uz kantu gotovo dva dana prije negoli su radnici Zelenog grada tu prošli i pokupili ih.

Identitet nesavjesnog i bezobraznog zagađivača okoliša, premda su to blage riječ za ovakvo ponašanje, i dalje je nepoznat, pa se može pretpostaviti kako smeće odlaže pod okriljem mraka.

image
Marija Lončar/

Do kada će kanta kod tvrđave Barone biti privatni kontejner za smeće? Sudeći po upornosti i drskosti nepoznatog počinitelja i činjenici da mu, eto, nitko ne može stati na kraj, hrpe smeća kod Tvrđave Barone ne samo da skoro neće nestati nego bi se mogle i povećavati!

image

Smece kod Tvrđave Barone

Marija Loncar/
image
Marija Lončar/
image
Marija Lončar/
27. travanj 2024 06:38