StoryEditorOCM
Šibenikstreet art

Na prodavaonici dm-a na šibenskom kolodvoru osvanuo mural s gradskim motivima, napravio ga je mladi umjetnik

Piše Šibenski.hr
28. svibnja 2022. - 17:58

Umjetnik i ilustrator Marin Remić oslikao je pročelje prodavaonice dm-a na šibenskom autobusnom kolodvoru kako bi prikazao svoju viziju ljepote koja izvire iz umjetnosti. Mural koji krasi prodavaonicu prikazuje ljepotu suživota tradicije i modernog života. 

- Šibenik je grad nevjerojatno bogate kulturne i povijesne baštine i tradicije. U ovaj mural uključio sam nekoliko najpoznatijih gradskih motiva kao što su četiri bunara, tvrđava sv. Mihovil, fontana iz najljepšeg gradskog parka Đardina te narodnu nošnju i ples. Vjerujem da će mural oživjeti autobusni kolodvor te posjetiteljicama i posjetiteljima koji tek dolaze u grad dočarati raskošnu atmosferu grada - istaknuo je Marin Remić, ilustrator, animator i street art umjetnik.

image
DM

- Naš cilj je da prodavaonice dm-a budu više od mjesta na kojem ljudi obavljaju kupnju. Stoga smo ostvarili suradnju s renomiranim umjetnicima da bismo građanima i svim posjetiteljima omogućili da osjete snagu inspiracije i da bismo ih podsjetili da samo jedan trenutak nadahnuća može potaknuti promjene i otvoriti nove perspektive - izjavila je Slavica Kapulica, područna menadžerica u dm-u.

Street art projekt krenuo je iz centra Zagreba gdje je akademska slikarica Nikolina Ivezić oslikala izloge prodavaonice dm-a. Boris Bare, Marin Remić i Marina Mesar - OKO svoju umjetničku viziju ljepote potom su prenijeli na pročelja prodavaonica dm-a u Puli, Splitu i Šibeniku, a zadnja postaja dm-ovog Street Art projekta bit će Đakovo, gdje će Boris Bare svojim radom ukazati na ljepotu i raskoš tradicije.  

02. svibanj 2024 05:54