StoryEditorOCM
ŠibenikZa one koji nemaju grob

Na groblju Kvanj završena prva faza gradnje Aleje hrvatskih branitelja, evo kako izgleda

Piše šibenski.hr
18. veljače 2022. - 18:05
Na šibenskom gradskom groblju Kvanj završena prva faza uređenja Aleje hrvatskih braniteljaGrad Šibenik

Na šibenskom gradskom groblju Kvanj završena je prva faza gradnje Aleje hrvatskih branitelja. Sukladno preuzetoj zakonskoj obavezi, dovršeno je početnih 15 jednostrukih grobnica koje je Grad Šibenik samostalno financirao iz proračunskih sredstava za 2021. godinu u iznosu od 160 tisuća kuna s PDV-om. U drugoj fazi planira se izgraditi preostalih 15 grobnica za koje će iz gradskog proračuna Šibenika  2023. godine izdvojiti ista svota - 160 tisuća kuna s PDV-om. 

Aleja bi se, prema riječima Joška Vukovića, direktora gradske tvrtke "Čempresi", na taj način kompletirala kao svojevrsna cjelina, sve prema planu i projektu kojega su prihvatili Grad Šibenik i Ministarstvo hrvatskih branitelja, a izradili sami "Čempresi".

- Ministarstvo hrvatskih branitelja zadovoljno je prostornom lokacijom Aleje, kao i načinom na koji ju je Grad Šibenik izgradio odlučivši se za kvalitetnije i bolje rješenje od osnovnog modela propisanog Zakonom. Grad Šibenik je tako pokazao odlučnost i brzinu kada su u pitanju prioritetne potrebe hrvatskih branitelja čija prava proizlaze iz istoimenog Zakona, a odnose se na one hrvatske branitelje koji u trenutku smrti nemaju osigurano grobno mjesto - istaknuo je Vuković.

01. lipanj 2024 00:55