StoryEditorOCM
ŠibenikŠibenik daruje

Na Badnjak puštanje lampiona sa šibenske rive; Doznajte kako će biti reguliran promet i do kada rade ugostiteljski objekti u gradu i na Adventuri

Piše šibenski.hr
23. prosinca 2019. - 16:41

U utorak, 24. prosinca u 22 sata bit će organizirano puštanje lampiona s rive, što u Šibeniku već postaje tradicija Badnje večeri.

Od 20 do 23 sata riva će biti zatvorena za promet te se mole građani za poštivanje privremene regulacije prometa.

Kao i prethodnih godina, akcija "Šibenik daruje" ima humanitarni predznak, a prihod od prodaje, bit će doniran za potrebe liječenja Jelene Vukšić iz Danila, koja je zbog distrofije mišića osam godina u invalidskim kolicima.

„Sredstva prikupljena prodajom lampiona nastojimo usmjeriti onima kojima je pomoć zaista potrebna. Inicijativu sakupljanja sredstava za liječenje Jelene Vukšić pokrenula je udruga sv. Danijel iz Danila, a cilj je sakupiti 100.000 kuna za provođenje terapije robotikom.“, rekao je zamjenik gradonačelnika Paško Rakić te pozvao naše sugrađane da se u što većem broju uključe u akciju. Također, dio sredstava će biti namijenjen obiteljima slabijeg imovinskog stanja s područja grada Šibenika.

Lampioni su u prodaji danas u Perivoju Roberta Visianija od 11 do 13 sati te od 19 do 21 sat, a na istoj lokaciji moći će se kupiti i sutra u jutarnjem terminu, te također na Maloj loži i u večernjim satima na rivi.

Na Badnjak ugostiteljski objekti u Šibeniku imaju mogućnost raditi produženo, do 4 sata iza ponoći, dok će kućice na Adventuri raditi do 1 sat iza ponoći.

18. travanj 2024 20:05