StoryEditorOCM
Šibeniksimbol grada

Kultni šibenski ‘kafić s dušom‘ vraća se na staro mjesto; zato je u nepovrat otišao prepoznatljivi mural

Piše Toni Veljača
20. ožujka 2023. - 19:12
U kući u kojoj se nalazi kultni šibenski kafić ubuduće će biti i restoranNikolina Vuković Stipaničev/Cropix

Sredinom listopada prošle godine, kuća u vlasništvu Vlade Kužine, u čijem prizemlju se nalazio kultni kafić "Domald" srušena je do temelja. Rekonstrukcija objekta u kojem se nalazio jedan od najstarijih kafića u šibenskom Docu, označila je na neki način i novu eru za tamošnje stanovnike. Još od predratne 1990. godine, kada je krenuo s radom, "Domald" je bio i ostao nezaobilazni dio svakodnevice, kafić s dušom koji je s vremenom postao epicentrom brojnih manifestacija, koncerata i izložbi.

image
Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

Prema najavama vlasnika, kafić bi se kroz nekih godinu dana, ipak trebao vratiti na staro mjesto, u osvježenom, novom ruhu, s tom razlikom da je na katu kuće, predviđen restoran.

image
Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

"Domald" nije zauvijek otišao, no zato je rekonstrukcijom dijela kuće, koji će se usput rečeno lijepo uklopiti u vizuru Doca, u nepovrat otišao višemetarski mural, umjetnika Mirona Milića, koji je fasadu trokatnice krasio više od desetljeća.

Pročelje kuće osvanulo je nedavno u kamenu, fasada je u potpunosti izmijenjena čime je i mural, ispod kojeg je stajao natpis "Nitko nije spasio toliko života kao krumpir" zauvijek otišao u povijest.

image
Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix
17. travanj 2024 08:48