StoryEditorOCM
ŠibenikStranački izbori

Karlo Klarin novi je šef županijskog SDP-a; obećao da će podržavati žene i mlade te zahvalio protukandidatu Ivanu Rajiću na fer kampanji

Piše Šibenski.hr
4. prosinca 2021. - 20:38

Karlo Klarin novi je predsjednik županijskog SDP-a, nakon što je u drugom krugu osvojio više glasova od svog protukandidata Ivana Rajića. Klarin je, naime osvojio 58 posto, a Rajić 42 posto glasova. 

Klarin je, podsjetimo  u drugi krug, kako je izjavio, ušao kao favorit, budući da mu je u prvom krugu pobjeda izmakla za 20-ak glasova. Kao novi šef županijskog SDP-a, Klarin će se, među ostalim, zalagati, kako je poručio na Facebooku, za jačanje uloge žena u lokalnoj politici. 

-Puno hvala svima na podršci i ukazanom povjerenju! Još jednom smo pokazali da kao stranka imamo kapaciteta za mijenjanje   društva na bolje. Ova funkcija me raduje te istovremeno obvezuje. Stranačke politike gradit ćemo zajedno! Pozivam vas da slobodno iznosite svoje ideje i aktivno sudjelujete u kreiranju budućnosti naše stranke. Vjerujem da ću vam na tom putu biti oslonac i podrška. Uključivanje mladih kao pomoć iskusnim kolegama te jačanje pozicije žena u lokalnoj politici ostaju moji prioriteti! Zahvaljujem i kolegi Rajiću na fer i korektnoj kampanji - objavio je Rajić na svom Facebooku.

20. travanj 2024 00:50