StoryEditorOCM
Šibenikpomoć obrtnika

Joso Smolić: Donirat ćemo dva milijuna kuna, a osobno ću participirati i u kupnji jedne kamp-kućice za stradale od potresa

Piše Šibenski.hr
14. siječnja 2021. - 17:27
Obrtnici su već nabavili 50-ak agregata i ostalih potrepština u vrijednosti oko milijun kunaTom Dubravec/Cropix

Hrvatska obrtnička komora, kako nam je kazao njezin šibenski šef Joso Smolić, odlučila je prikupiti dva milijuna kuna pomoći u novcu, a već je nabavila 50 agregata i nekoliko stotina komada folije u vrijednosti od oko milijun kuna i poslala na potresom pogođeno područje.

– Nas 20-ak iz vodstva HOK-a – kaže Smolić – odlučili smo kupiti i jednu kamp-kućicu za jednu obitelj na Baniji, kao naš osobni, a ne komorski doprinos. Šibensku podružnicu HOK-a zvali su – ističe Smolić – iz općine Majur kod Hrvatske Kostajnice, koja je također teško stradala u potresu, da im pomognemo u osiguranju namirnica za tople obroke. Imali su svoje kuhare i odmah su se organizirali, ali nisu imali što skuhati, pa smo im donirali meso.

HOK će snositi troškove smještaja i za kuhare koji su od prvog dana potresa marljivo kuhali u Petrinji, Glini, Sisku, Topuskom... A naš član, chef Tomislav Žaja bio je sedam dana na tom području i kuhao za stradalnike. Ponio je na Baniju i našu veliku teću, a naknadno smo mu odnijeli i 10-15 tisuća posudica za distribuiranje porcija građanima. Što smo mogli, učinili smo, i činit ćemo i dalje, jer ovim će ljudima pomoć dugo trebati – zaključuje Smolić.

19. travanj 2024 14:15