StoryEditorOCM
Šibenikužas na vidicima

Šibenske šape objavile potresan apel: ‘Molimo vas da u što većem broju prijavite ovo zlostavljanje...‘

Piše Šibenski.hr
24. travnja 2024. - 17:56

Udruga "Šibenske šape", koja pomaže napuštenim i nezbrinutim životinjama, na svom Facebook profilu šokirala je javnost objavom teksta i fotografija o teško bolesnom, starom psu, koji godinama u Šibeniku, u gradskoj četvrti Vidici živi u jezivim uvjetima.

"Ovo nisu zabiti Like, ni ciganska naselja. Ovo je pas u Šibeniku, na adresi Frane Supila, ovako živi već godinama. Prijavljeno je na veterinarsku inspekciju dosta puta, dobio bi neke preinake na boksu i lanac... i tako godinama. Mi slučaj opet šaljemo na inspekciju, Vas molimo da u čim većem broju prijavite ovo zlostavljanje čim pročitate na komunalne službe Grada Šibenika čiji je kontakt na stranicama Grada. Njemu treba pomoći da se ne pati, s ovolikim tumorom i tako star teško da će bit šanse za liječenje, al vlasnik treba dobit kaznu jer ovo je zlostavljanje.

image
Facebook Šibenske šape

Gledat ga iz kuće u ovom stanju kako pati, zbilja treba bit bez srca. Dobili smo dosta poruka u inbox za njega, jer nakon šta ga vidite ne možete tu scenu maknut iz glave... sad vas molimo, sve koje je taknuo, okrenite broj komunalnog ili još bolje pišite im i prijavite zlostavljanje na Vidicima. Oni mu mogu pomoći već danas, mi nažalost nemamo ovlasti", objavile su "Šibenske šape".

Objava je podijeljena 235 puta, skupila je gotovo 180 komentara, većinom građana koji se zgražaju tražeći kontakt broj šibenskih komunalaca na koji mogu prijaviti ovu situaciju, a među njima, našao se i komentar Šibenčanke kojoj je situacija, izgleda, nešto poznatija. 

"Pas nema tumor nego vodenu kilu i zbog starosti je vet reka da ga nebi operira jer nebi podnija to.. al da lakše je napravit dramu neg se prvo raspitati. I logicno da je u ovo vrime tako cupav ka je misanac njem ovcara haskije i vuka pa da ga 5 dana cešljas opet ce se nacupavit jer se linja".

No, i da je tako, pas se po zakonskim odredbama ne smije držati na lancu.  Osim toga, prema fotografijama je jasno da jadna životinja obitava u teškim uvjetima, a s obzirom na svoje stanje i poodmaklu dob, prije bi mu bilo mjesto u nekom stacionaru uz stalnu veterinarsku skrb i kontrolu. 

24. travanj 2024 18:02