StoryEditorOCM
ŠibenikEU Izbori

Jelić podržao Flegu, stali na šibensku rivu i obećali je obnoviti europskim novcem

Piše M. P.
13. svibnja 2024. - 11:20

Supredsjedatelj Akcije za promjene (AP) i župan Šibensko-kninske županije Marko Jelić i zastupnik IDS-a u Europskom parlamentu te nositelj liste broj 9 za europske izbore Valter Flego pozvali su u u ponedjeljak ujutro novinare na šibensku rivu.

Akcija za promjene podržava koalicijsku listu broj 9 za europske izbore kojoj je nositelj IDS-ovac Valter Flego, a koja okuplja dvanaest stranaka. To je povod, a ovo je obrazloženje:

- Gospodin Flego artikulira sva ona stajališta koja su nama u ovoj županiji jako važna. Ne bavi se polarizacijom političke scene, već konkretnim pitanjima, prije svega u razvoju otoka i zaleđa, odnosno dijelovima ove zemlje koji su depopulirani i deprimirani - objasnio je župan Marko Jelić, objasnivši da se radi o "širokoj i centrističkoj listi".

Valter Flego natuknuo je da lista koja je on nositelj okuplja isto onoliko stranaka koliko je zvjezdica za zastavi Europske unije.

- Pokušavamo okupiti jednu građansku Hrvatsku, centrističku i liberalnu, koja poštuje nacionalne zajednice, koja je brana bilo kojoj vrsti ekstremizma i populizma. Želimo se baviti konkretnim stvarima - poručuje Flego.

image

Jelić i Flego na šibenskoj rivi

A od konkretnih stvari istaknuo je da će se i dalje zalagati za obnavljanje stare ličke pruge, od Rijeke prema Splitu.

- Time će ovaj dio Mediterana postati ulazna vrata za nove europske prometnice - rekao je Flego, naglasivši da će gurati da se europskim novcem pokrenu različiti projekti na obali, uključujući i šibensku rivu.

Na to se nadovezao i župan Jelić, istaknuvši da će bolje prometno povezivanje Dalmacije, na čemu je Valter Flego obećao raditi u EU parlamentu, potaknuti razvoj poslovnih zona, poput šibenskih Poda.

 

06. lipanj 2024 15:40