StoryEditorOCM
ŠibenikJeza u noći

Je li noćašnji nestanak dežurnoga željezničara na pružnom prelazu Mandalina u vezi s pojavom velike bijele psine u lučici Vrnaža?

Piše B. P.
1. travnja 2024. - 11:50

O jezivom i dosad nerazjašnjenom događaju koji se noćas zbio u Mandalini, u lučici Vrnaži izvijestila je Policijska uprava Šibensko-kninske županije.

Policiju su alarmirala dvojica ribolovaca na gatovima lučice (D.J. i P.P.) zaklinjući se da se iz tamnog mora slabo obasjanog škiljavom javnom rasvjetom odjednom na obalu - kod granice lučice sa Šipadom - propelo golemo biće. Na prvi pogled, izgledalo im je kao da takvu životinju nisu vidjeli niti u dokumentarnim serijalima BBC-ja o prirodi. – kazali su u iskazu policiji.

-Bili smo udaljeni 70-tak metara od beštije za koju smo kasnije sa stopostotnom sigurnošću zaključili da je golema morska psina. Zapravo, veliki bijeli morski pas, ali neviđene veličine. Propevši se iz mora prvo je ugrabio labuda koji je spavao u mraku podno željezničkog pokosa. Velika ptica izgledala je kao kanarinac ili neki sitni kukac u odnosu na ribetinu. – ispričali su prestravljeni ribolovci policijskim operativcima.

-U tome je trenutku međutim, u cijeloj lučici nestalo javne rasvjete, ali na mjestu gdje je ribetina izletjela na obalu dobrim dijelom trupa, nastavilo se komešanje i pljuskanje mora, kao da je udarala repom po površini. Uvjereni smo da je skroz izašla iz mora, jer se čulo kao da se nešto krupno i veliko probija kroz suhu travu i raslinje. Možete misliti da smo ludi, ali izgledalo je kao da nekakva divovska zmija odmiče velikom brzinom. – završili su svoj iskaz D.J i P.P.

Policija je pregledom terena potvrdila da je nešto neobično velikoga puzalo te noći Vrnažom, kao što su kazali očevici. Međutim, ono što izaziva pravu jezu jest policijski nalaz na pružnom prijelazu Mandalina, nedaleko smješten iznad lučice Vrnaža. Tešku željeznu brklju zatekli su slomljenu kao da je grančica, a na pruzi je pronađen upravo golemi trokutasti zub, kao iz ralja velikoga morskoga psa! – kazao nam je anonimni, no pouzdani policijski izvor.

Kruna toga gotovo fantastičnog događaja dodaje cijeloj stvari još više pitanja i nedoumica. S pružnog prelaza naime, bez traga je nestao noćni dežurni službenik željeznice zadužen za podizanje i spuštanje brklje.

Policija je pored ručke za podizanje rampe pronašla jedino njegovu crvenu kapu. Istraga se nastavlja.  

26. travanj 2024 07:02