StoryEditorOCM
ŠibenikBurić u Italiji

Izaslanstvo Grada Šibenika na primanju kod gradonačelnika Civitanove i Mogliana: ‘Naša dva grada povezala je ljubav prema moru i jedriličarstvu‘

Piše Šibenski.hr
21. srpnja 2021. - 16:33

Gradonačelnik Željko Burić sa suradnicima boravi u Italiji gdje se danas susreo s gradonačelnikom Civitanove Fabriziom Ciarapicom i predsjednikom tamošnjeg Gradskog vijeća Claudiom Moressijem.

Prijam šibenske delegacije održan je u povodu održavanja Međunarodne jedriličarske regate Civitanova-Šibenik koja se održava 20. godinu zaredom.

"Naša dva grada povezala je ljubav prema moru i jedriličarstvu, a ova regata postala je vrijedna sportska manifestacija. Regata je osmišljena i pokrenuta kao izraz prijateljstva i suradnje između dvaju pobratimljenih gradova, Šibenika i Civitanove te je ujedno sjajna prilika da njeni sudionici razmjene iskustva i međusobno se povežu", kazao je ovom prilikom gradonačelnik Željko Burić.

Gradonačelnik Burić tijekom svog posjeta Italiji susreo se i s gradonačelnicom Mogliana Ceciliom Cesetti uz domaćinstvo Šibenčanke Maje Gnjidić Verdecchia. Tom prilikom dogovoren je nastavak suradnje na turističkim projektima između dvaju gradova.

Jedriličarska regata Civitanova-Šibenik starta u četvrtak, 22. srpnja 2021. godine, s početkom u 14 sati kada će s obale Italije prema Krešimirovom gradu krenuti 40-ak jedrilica s oko 200 jedriličara.  Dolazak prvih jedrilica u cilju ispred Zlarina očekuje se već u petak u ranim jutarnjim satima. Organizator regate je Jedriličarski klub Val.

Šibenik i Civitanova su bratimljeni gradovi od 2002. godine

18. travanj 2024 12:39