StoryEditorOCM
ŠibenikODLUČENO NA IZBORNOJ SKUPŠTINI

Gradonačelnik Šibenika Željko Burić izabran za potpredsjednika Hrvatske udruge povijesnih gradova

Piše šibenski.hr
11. ožujka 2024. - 14:13

Željko Burić, gradonačelnik grada Šibenika,  izabran je za potpredsjednika Hrvatske udruge povijesnih gradova (HUPG), objavljeno je u ponedjeljak na web stranici grada Šibenika. Tu dužnost obavljat će uz još trojicu potpredsjednika Udruge, Damira Mandića, Dalibora Ninčevića i Nevena Bosilja, karlovačkog, solinskog i varaždinskog gradonačelnika. Za predsjednika Udruge, pak,  izabran je Marko Paliaga, rovinjski gradonačelnik a za generalnog  tajnika Jakov Vetma, načelnik Općine Klis.

Odlučeno je to na Izbornoj sjednici Skupštine Hrvatske udruge povijesnih gradova nedavno održanoj u Dubrovniku. Na skupu je donesen plan rada i financijski plan Udruge za naredno razdoblje te se, uz ostalo,  razgovaralo i o mogućnostima međunarodne suradnje.

Hrvatska udruga povijesnih gradova, inače, osnovana je 2011. godine kao svojevrsna platforma za jedinstveni nastup i promociju specifičnih interesa i potreba hrvatskih povijesnih gradova i njihovih građana,  kako u Republici Hrvatskoj tako i u Europskoj uniji i svijetu. Njezin je dugoročni cilj sustavno posvećivanje potrebama koje karakteriziraju povijesne gradove, osobito kroz razmjenu gledišta i iskustava predstavnika jedinica lokalne samouprave, znanstvenika i stručnjaka specijaliziranih za kulturno  i tradicijsko nasljeđe do turističkih djelatnika. 

 

30. travanj 2024 09:54