StoryEditorOCM
Šibenikreakcija iz grada

Grad Šibenik nije odgovoran za probleme u radu Glazbene škole Ivan Lukačić, izgradnja nove škole uvrštena u dokumentaciju

Piše Šibenski.hr
8. travnja 2024. - 14:10

Nastavno na članak koji je na naslovnoj stranici tiskovine Šibenski list objavljen dana, 04. travnja 2024. godine, naslova „Briljiraju unatoč katastrofalnom smještaju: Grad je zaboravio na šibenske glazbene genijalce“, autorice Marije Lončar te na stranici 18. iste tiskovine, kao i na web portalu www.sibenski.hr istog dana, s obzirom na neprovjerene navode i insinuacije iznesene u članku, očitujemo se kako slijedi:

Grad Šibenik nije odgovoran za probleme u radu Glazbene škole Ivan Lukačić i posljedično - njezinih učenika kako se da zaključiti iz uredničke obrade naslova članka jer je osnivač Glazbene škole Ivana Lukačića Šibensko-kninska županija sa svim ovlastima i odgovornostima koja osnivačka prava podrazumijevaju. Nadalje, u samom tekstu se navodi: „Sad slijedi prava borba za dobru lokaciju škole koja je važan faktor i u kulturnom životu Šibenika, a brzina slijedećih koraka ovisit će najviše o Županiji kao osnivaču te Gradu Šibeniku na čijem se području nalaze moguće lokacije.“

Grad Šibenik je u natječajnu dokumentaciju Razvojnog projekta „Batižele“ već uvrstio izgradnju nove glazbene škole u Šibeniku, što je dobro poznato ravnateljici škole Ruži Raguž Cukrov,  kao i široj  javnosti  kroz javnu komunikaciju jednog od najvažnijih gradskih projekata, kakav je projekt „Batižele“.

Nadalje se u tekstu navodi: „I dok Županija i javno podržava Glazbenu školu, Grad Šibenik kao da je u tihom bojkotu. Time bi se, naime, mogao protumačiti nedolazak svih pozvanih gradskih predstavnika na prezentaciju urbanističke studije!“

Grad Šibenik ni u kojem slučaju ne bojkotira Glazbenu školu budući da je, zbog ranije preuzetih obaveza, ravnateljici škole ispričano odsustvo predstavnika Grada Šibenika na prezentaciji urbanističke studije zagrebačkog Arhitektonskog fakulteta u Kući umjetnosti Arsen. Baš zbog toga je dan ranije, preciznije – u ponedjeljak, 25. ožujka 2024. godine,  u Uredu gradonačelnika grada Šibenika održan sastanak na kojem je navedena studija prezentirana predstavnicima Grada Šibenika. Sastanku su prisustvovali zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta, pročelnik Upravnog odjela za raspolaganje gradskom imovinom Tihomir Paškov, pročelnica Upravnog odjela za prostorno planiranje i zaštitu okoliša Madlena Roša Dulibić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti  Mirjana Žurić, pročelnica Ureda gradonačelnika Mladena Baran Jakelić te ravnateljica Glazbene škole Ivana Lukačić Ruža Raguž Cukrov sa suradnikom. Vjerujemo kako je o navedenom sastanku, kao i zaključcima s istoga, ravnateljica Raguž Cukrov obavijestila sudionike skupa u Kući umjetnosti Arsen.

Ne možemo se ne osvrnuti i na to kako autorica teksta među svoje mnogobrojne sugovornike nije uvrstila predstavnike Grada Šibenika kao prozvanu stranu što jedan od osnovnih pravila novinarske profesije i etike.

Na kraju naglašavamo kako su nadležni upravni odjeli Grada Šibenika uvijek raspoloživi Glazbenoj školi Ivana Lukačića te je, sukladno svojim ovlastima, ne razlikuju od obrazovnih i drugih ustanova koje djeluju na području grada. Na zahtjev škole, a radi sigurnijeg i lakšeg pristupa učenika i zaposlenika obnovljena je, primjerice,  horizontalna i vertikalna prometna signalizacija uz školski objekt te obnovljena zaštitna ograda i javna rasvjeta.

Grad Šibenik u logističkom je smislu u stalnoj komunikaciji sa školom te joj, u skladu sa svojim mogućnostima, izlazi u susret i činit će to i u budućnosti, a sve na dobrobit učenika i zaposlenika ove nadasve uspješne šibenske škole.

30. travanj 2024 07:18